A kakaóbabtöret a nyers kakaóbabból készült töret, amely a csokoládékészítés alapanyaga. A kakaóbab természetes ízét és antioxidáns tulajdonságait megőrzi, amikor az apró darabokra törik. A kakaóbabtöret íze intenzív, kesernyés, és különleges textúrát ad a különböző ételekhez.
A kakaóbabtöret gazdag flavonoidokban és antioxidánsokban, különösen a theobrominban, amely serkentő hatással bír. Emellett tartalmaz vasat, magnéziumot, kálciumot, és telítetlen zsírsavakat.
A kakaóbabtöretet különféle módon használhatjuk fel:
Az íze enyhén keserű, így leginkább olyan ételekhez illik, ahol a csokoládé dominál.
A kakaóbabtöretet száraz, hűvös, sötét helyen kell tárolni, lehetőleg légmentesen záródó edényben. Felbontás után javasolt 3–6 hónapon belül felhasználni. Frissen őrölve is fogyasztható.
Összességében a kakaóbabtöret egy tápanyagokban gazdag, természetes alapanyag, amely a csokoládékészítés alapját adja, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.