A pisztáciaolaj egy különleges, gourmet kategóriás növényi olaj, amelyet hántolt, pörköletlen vagy enyhén pörkölt pisztáciamagból sajtolnak. Íze diós, enyhén édeskés és karakteres, ezért kiváló kiegészítője salátáknak, mártásoknak, desszerteknek. Emellett rendkívül gazdag egészséges zsírsavakban, E-vitaminban és antioxidánsokban.
A hidegen sajtolt pisztáciaolaj tápanyagtartalma magas, különösen értékes omega-9 (olajsav) és omega-6 (linolsav) forrás. Ezek a telítetlen zsírsavak segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, támogatják az agyműködést, és csökkenthetik a gyulladásos folyamatokat.
A pisztáciaolaj hidegkonyhai felhasználásra a legideálisabb, mivel hevítés hatására elvesztheti értékes összetevőit. A leggyakoribb felhasználások:
A rendszeres, mértékletes fogyasztás:
A pisztáciaolajat sötét üvegben, hűvös helyen ajánlott tárolni. Felbontás után hűtőben tartandó, 3-6 hónapon belül felhasználva. Oxidációra hajlamos, ezért mindig jól zárjuk vissza.
Összegzésképp a pisztáciaolaj egy luxus minőségű, tápanyagokban gazdag olaj, amely nemcsak ízvilágával, hanem egészségügyi hatásaival is értékes kiegészítője lehet a modern étrendnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.