A rizskorpaolaj egyre népszerűbb a modern, egészségtudatos konyhákban, különösen semleges íze, magas füstpontja és kiváló tápanyag-összetétele miatt. A rizsszem külső rétegéből – a korpából – sajtolt olaj szívbarát alternatívája lehet más növényi zsiradékoknak.
Ez az olaj különösen elterjedt az ázsiai konyhaművészetben, ahol nemcsak sütéshez, hanem salátákhoz és mártásokhoz is használják. A gamma-oryzanol nevű antioxidáns vegyület, amely csak a rizskorpaolajban található meg, segít csökkenteni a koleszterinszintet és védelmet nyújt a sejtek öregedése ellen.
A rizskorpaolaj sokoldalúan beilleszthető a napi étkezésbe:
A rizskorpaolaj sötét, hűvös helyen tárolandó, mivel az antioxidáns összetevők fényre érzékenyek lehetnek. Felbontás után érdemes minél hamarabb elhasználni, hogy megőrizze frissességét és hatóanyagait.
Ha olyan konyhai olajat keresel, ami nem csak egészséges, hanem praktikus is, akkor a rizskorpaolaj ideális választás. Különösen ajánlott azoknak, akik szívbarát életmódra törekednek, vagy ételallergiáik miatt megbízható, semleges zsiradékra van szükségük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.