Az olívaolaj sansz, más néven présmaradék olaj, olyan növényi olaj, amelyet az olívabogyó első hideg préselése után visszamaradó szárazanyagból – az úgynevezett olíva pogácsából – nyernek ki. Ezt az olajat oldószeres extrakcióval, majd finomítási eljárással állítják elő, hogy semleges szagú, világos színű, stabil terméket kapjanak.
Bár nem tartalmaz annyi természetes antioxidánst, mint a szűz vagy extra szűz olívaolaj, a sansz olaj előnye, hogy hőstabilabb és olcsóbb, így elsősorban ipari konyhák, sütödék és tömeges élelmiszeripari feldolgozók használják. Semleges íze miatt jól alkalmazható olyan helyeken, ahol nem kívánnak olívaízt az ételben.
A sansz olívaolaj bár nem prémium kategóriás olaj, praktikus és gazdaságos választás, ha a cél nem az ízdominancia, hanem a technikai és funkcionális zsiradék biztosítása nagy mennyiségben. Jól tárolható, hőre stabil, és nem hajlamos gyors avasodásra.
Összefoglalva: az olívaolaj sansz a hatékonyságot, stabilitást és költségtudatosságot képviseli az olívaolaj világán belül, főleg ipari vagy professzionális konyhai alkalmazásra ajánlott.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.