Bárány Bicol Express tálalva egy tálon, gazdag és krémes kókusztej alapú szósszal

Bárány Bicol Express

A Bárány Bicol Express egy hagyományos filippínó étel, amely a fűszeres bárányhúst és a krémes kókusztejet ötvözi. Az étel a Bicol régióból származik, amely híres a kókusztejjel készült ételeiről és a chili használatáról. A Bicol Express eredetileg tenger gyümölcseivel készült, de a húsos változata, mint a bárány, szintén nagyon népszerű. Az étel gazdag íze és krémes állaga egy igazi kulináris élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (pl. lapocka)
400 ml Kókusztej
4 db Zöld chili
1 db Hagyma
5 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
300 ml Halászlé alaplé (vagy víz)
1 tk. Koriander por
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Tamarind paszta
1 ek. Friss koriander levelek (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd kisebb kockákra, és tedd félre.

    A hús kockázása előtt győződj meg róla, hogy eltávolítod a felesleges zsírt, hogy a hús ne legyen túl zsíros.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a piros paprikát és a zöld chiliket karikákra vágd.

    A chili és a piros paprika jól kiegészítik egymást, a chili adja a fűszerességet, míg a piros paprika egy kis édességet hoz.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma ne piruljon meg túlzottan, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a bárányhúst a serpenyőbe, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús minden oldalát meg nem sütöd.

    A hús pirításakor próbálj mindent egyszerre hozzáadni, hogy ne legyenek túlságosan kisült részek a húsban.

    5

    Ezután öntsd hozzá a halászlé alaplevet (vagy vizet), majd add hozzá a szójaszószt, koriander port, tamarind pasztát, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a hús megpuhul.

    A tamarind paszta adja meg az étel savanykás ízét, de ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyen túl savanyú.

    6

    Miután a hús megpuhult, öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd főzni további 10 percig, amíg a szósz összeér.

    A kókusztej adja meg az étel krémes állagát, így ügyelj arra, hogy ne forrald túl.

    7

    Tálald a bárány Bicol Express-t friss korianderlevelekkel díszítve, és fogyaszd rizs vagy naan kenyér mellé.

    A friss koriander kiemeli az étel ízét, és színt ad a tálhoz.