Bicol Express padlizsánnal, egy tálban gazdag, kókuszos zöldségekkel

Bicol Express padlizsánnal

A Bicol Express egy hagyományos filippínó étel, amely a Bicol régióban alakult ki, és alapvetően kókusztejjel és csípős paprikával készül. A padlizsán hozzáadásával egy különleges ízkombinációt hozunk létre, amely gazdag és fűszeres. Az étel népszerűsége az édes és csípős ízek harmonikus egyensúlyának köszönhető. A Bicol Express a filippínó konyha klasszikus étele, és könnyen elkészíthető, így tökéletes választás akár hétköznapokra, akár ünnepi alkalmakkor.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
200 ml Kókusztej
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Piros chili paprika
1 db Zöld paprika
1 tk. Kömény
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat mosd meg, majd vágd nagyobb kockákra vagy szeletekre, attól függően, hogy milyen textúrát szeretnél elérni.

    A padlizsánt a sütés előtt érdemes enyhén megsózni, hogy a keserűsége csökkenthető legyen.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze, a hagymát vágd finomra. A piros chili paprikát vágd fel vékony karikákra, a zöld paprikát pedig apró kockákra.

    A chili paprika mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili is elegendő.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a finomra vágott hagymát. Pirítsd üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a chiliket, és keverd össze.

    Pirítás közben ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.

    4

    Ezután add hozzá a padlizsánt és a zöld paprikát, majd keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A padlizsán hamar felszívja az olajat, így érdemes néhányszor megkeverni, hogy egyenletesen süljön.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd szórd meg köménnyel és sóval. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a padlizsán megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha a kókusztej túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy a textúra könnyebb legyen.

    6

    Miután a padlizsán megpuhult és a kókusztej besűrűsödött, vedd le a tűzről. Díszítsd friss korianderrel, és tálald rizs vagy naan kenyér mellett.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és a végén való hozzáadása sokkal intenzívebb ízt ad neki.