BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂłt Ă©s a szĂĄrĂtott Ă©lesztĆt.
Ăgyelj arra, hogy a hozzĂĄvalĂłk szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱek legyenek, Ăgy az Ă©lesztĆ jobban aktivĂĄlĂłdik.
A meleg tejet öntsd a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, majd add hozzĂĄ a tojĂĄst, az olvasztott vajat Ă©s a vanĂliakivonatot.
A tej ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megölheti az Ă©lesztĆt. Langyos tej az ideĂĄlis.
Keverd össze az összetevĆket, majd dagaszd a tĂ©sztĂĄt 8-10 percig, amĂg rugalmas Ă©s homogĂ©n nem lesz.
A dagasztĂĄs fontos a megfelelĆ ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez. Ha gĂ©ppel dagasztod, rövidebb idĆ is elegendĆ lehet.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd kelni meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A kelesztĂ©shez ideĂĄlis hely a sĂŒtĆ, alacsony hĆfokon, vagy egy meleg radiĂĄtor közelĂ©ben.
Közben kĂ©szĂtsd el a chislic hĂșst: a marhahĂșst kockĂĄzd fel, fƱszerezd fokhagymaporral Ă©s paprikĂĄval, majd sĂŒsd forrĂł serpenyĆben 2-3 percig, amĂg kĂ©rget kap.
A hĂșst ne sĂŒsd tĂșl, mert kiszĂĄradhat. A kĂ©rgesĂtĂ©s elegendĆ, a sĂŒtĂ©s majd a fĂĄnkban fejezĆdik be.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kb. 1 cm vastagsĂĄgĂșra, majd egy pohĂĄrral vagy fĂĄnkszaggatĂłval szaggass ki köröket.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert akkor nem lesz elĂ©g hely a töltelĂ©knek.
Minden tĂ©sztakorong közepĂ©be helyezz egy kevĂ©s chislic hĂșst, majd hajtsd fĂ©lbe Ă©s zĂĄrd le a szĂ©leit, hogy a töltelĂ©k bent maradjon sĂŒtĂ©s közben.
A szĂ©leket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki sĂŒtĂ©s közben. HasznĂĄlhatsz egy villĂĄt is a lezĂĄrĂĄshoz.
A töltött fĂĄnkokat helyezd sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tĂĄlcĂĄra, Ă©s takard le egy tiszta konyharuhĂĄval. Hagyd Ćket tovĂĄbbi 30 percig kelni.
Ez a mĂĄsodik kelesztĂ©s segĂt, hogy a fĂĄnkok mĂ©g könnyebbek Ă©s levegĆsebbek legyenek.
Egy nagy edĂ©nyben hevĂtsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fĂĄnkot dobj bele tesztelĂ©skĂ©nt: ha azonnal feljön a felszĂnre Ă©s enyhĂ©n pezseg, az olaj kĂ©szen ĂĄll.
Az olaj hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©nek pontosnak kell lennie. Ha tĂșl alacsony, a fĂĄnkok megszĂvjĂĄk magukat olajjal. Ha tĂșl magas, gyorsan megĂ©gnek.
SĂŒsd a töltött fĂĄnkokat oldalankĂ©nt 2-3 percig, amĂg aranybarna nem lesz. HasznĂĄlj szƱrĆkanalat a kiszedĂ©shez, majd helyezd Ćket papĂrtörlĆre, hogy felszĂvja a felesleges olajat.
Ne sĂŒsd tĂșl a fĂĄnkokat, mert kiszĂĄradhatnak. A szƱrĆkanĂĄl segĂt eltĂĄvolĂtani a felesleges olajat.
A kész fånkok tetejét porcukorral hintsd meg, és tålald frissen, hogy a töltelék szaftos maradjon.
A porcukor helyett kĂ©szĂthetsz mĂĄzat is, ha sƱrƱbb bevonatot szeretnĂ©l. A frissen tĂĄlalĂĄs a legjobb, mert a töltelĂ©k mĂ©g meleg Ă©s szaftos.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.