A rizst alaposan öblítsük le, majd egy nagy lábasba tegyük és adjunk hozzá 200 ml vizet. Főzzük alacsony lángon, amíg a rizs megpuhul, körülbelül 10-15 percig.
Az öblítés segít eltávolítani a rizsben lévő felesleges kemikáliákat és keményítőket, így a kheer krémesebb lesz.
Miután a rizs megpuhult, öntsük bele a tejet és a cukrot, majd főzzük alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, hogy ne égjen le.
Folyamatos kevergetéssel elkerülhetjük, hogy a rizs odakapjon, és sima, krémes állagot kapunk.
Adjunk hozzá egy csipet fahéjat és sáfrányt. Hagyjuk, hogy a fűszerek jól összeérjenek a tejjel és a rizzsel, körülbelül 10 percig.
A fahéj és a sáfrány egyedi, aromás ízeket ad a desszertnek, míg a sáfrány különleges színt is kölcsönöz neki.
A mazsolát és a durvára vágott mandulát adjuk hozzá, és keverjük bele a kheerbe. Főzzük még 5-10 percig, amíg minden hozzávaló jól összeér.
A mandula ropogóssága és a mazsola édessége kiválóan illik a tej desszert lágy, krémes állagához.
A kész kheer-t hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk hidegen vagy szobahőmérsékleten.
A kheer ízét a legjobban hidegen élvezhetjük, mivel a fűszerek és a rizs ízei jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.