FokhagymĂĄs tejfölös palacsinta frissen sĂŒtve

Fokhagymås tejfölös palacsinta

A fokhagymĂĄs tejfölös palacsinta az egyik legĂ­zletesebb sĂłs vĂĄltozat, amely tökĂ©letes ebĂ©dre vagy vacsorĂĄra. A krĂ©mes tejföl Ă©s a karakteres fokhagyma pĂĄrosĂ­tĂĄsa kĂŒlönleges Ă­zt ad a hagyomĂĄnyos palacsintĂĄnak, amelyet egy kevĂ©s reszelt sajt mĂ©g gazdagabbĂĄ tesz. A palacsintĂĄk sĂŒtƑben valĂł ĂĄtsĂŒtĂ©se segĂ­t abban, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s a sajt tökĂ©letesen megolvadjon. Ha egy kiadĂłs Ă©s Ă­zletes sĂłs palacsintĂĄt keresel, akkor ez a recept kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g BĂșzaliszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 250 ml Tej
⭕ 100 ml Szódavíz
⭕ 1 csipet Só
⭕ 2 ek. Napraforgóolaj
⭕ 200 g Tejföl
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g Reszelt sajt (pl. trappista, cheddar)
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt fekete bors
⭕ 5 g Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tålban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzå a tojåsokat.

    A só kiemeli a többi ízt, és segít a tészta ållagånak kialakítåsåban.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzå a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztåt kapj.

    A szĂłdavĂ­z lazĂĄbbĂĄ teszi a tĂ©sztĂĄt, Ă©s segĂ­t abban, hogy a palacsintĂĄk könnyebbek legyenek. A csomĂłmentessĂ©g Ă©rdekĂ©ben hasznĂĄlj habverƑt.

    3

    Hagyd pihenni a tésztåt 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés segít a lisztnek felszívni a nedvességet, így a palacsintåk könnyebbek és finomabbak lesznek.

    4

    Egy serpenyƑt kenj ki kevĂ©s olajjal, Ă©s forrĂłsĂ­tsd fel közepes lĂĄngon.

    A serpenyƑnek elĂ©g forrĂłnak kell lennie, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor megĂ©g.

    5

    Önts egy merƑkanĂĄl tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s egyenletesen oszlasd el. SĂŒsd 2-3 percig, amĂ­g a szĂ©lei elkezdenek elvĂĄlni a serpenyƑtƑl, majd fordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1-2 percig.

    Ne sĂŒsd tĂșl a palacsintĂĄkat, mert akkor szĂĄrazak lesznek. Akkor fordĂ­tsd meg, ha a tetejĂ©n buborĂ©kok jelennek meg.

    6

    IsmĂ©teld meg a folyamatot a maradĂ©k tĂ©sztĂĄval, idƑnkĂ©nt Ășjraolajozva a serpenyƑt.

    Ha a serpenyƑ elkezd szĂĄraz lenni, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s olajat.

    7

    A fokhagymås tejföl elkészítéséhez nyomd össze a fokhagymagerezdeket, és keverd össze a tejföllel, majd adj hozzå egy csipet borsot és az apróra vågott petrezselymet.

    A fokhagymĂĄt Ă­zlĂ©s szerint adagolhatod. Ha erƑsebb Ă­zt szeretnĂ©l, hasznĂĄlj több fokhagymĂĄt.

    8

    A kész palacsintåkat töltsd meg a fokhagymås tejföllel, majd szórd meg reszelt sajttal.

    BĂĄrmilyen reszelt sajtot hasznĂĄlhatsz, ami neked tetszik. A mozzarella, a cheddar vagy a trappista sajt is jĂłl illik hozzĂĄ.

    9

    Helyezd a töltött palacsintĂĄkat egy tepsibe, Ă©s 180°C-on sĂŒsd 10 percig, hogy a sajt megolvadjon.

    Figyeld a sĂŒtƑt, nehogy a sajt megĂ©gjen.

    10

    TĂĄlald forrĂłn, friss petrezselyemmel meghintve.

    A palacsintåt kínålhatod mås feltétekkel is, példåul tejföllel, sajttal vagy zöldségekkel.