Egy nagyobb tålban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzå a tojåsokat.
A sĂł kiemeli a többi Ăzt, Ă©s segĂt a tĂ©szta ĂĄllagĂĄnak kialakĂtĂĄsĂĄban.
Fokozatosan öntsd hozzå a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztåt kapj.
A szĂłdavĂz lazĂĄbbĂĄ teszi a tĂ©sztĂĄt, Ă©s segĂt abban, hogy a palacsintĂĄk könnyebbek legyenek. A csomĂłmentessĂ©g Ă©rdekĂ©ben hasznĂĄlj habverĆt.
Hagyd pihenni a tésztåt 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetĂ©s segĂt a lisztnek felszĂvni a nedvessĂ©get, Ăgy a palacsintĂĄk könnyebbek Ă©s finomabbak lesznek.
Egy serpenyĆt kenj ki kevĂ©s olajjal, Ă©s forrĂłsĂtsd fel közepes lĂĄngon.
A serpenyĆnek elĂ©g forrĂłnak kell lennie, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor megĂ©g.
Ănts egy merĆkanĂĄl tĂ©sztĂĄt a serpenyĆbe, Ă©s egyenletesen oszlasd el. SĂŒsd 2-3 percig, amĂg a szĂ©lei elkezdenek elvĂĄlni a serpenyĆtĆl, majd fordĂtsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1-2 percig.
Ne sĂŒsd tĂșl a palacsintĂĄkat, mert akkor szĂĄrazak lesznek. Akkor fordĂtsd meg, ha a tetejĂ©n buborĂ©kok jelennek meg.
IsmĂ©teld meg a folyamatot a maradĂ©k tĂ©sztĂĄval, idĆnkĂ©nt Ășjraolajozva a serpenyĆt.
Ha a serpenyĆ elkezd szĂĄraz lenni, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s olajat.
A fokhagymĂĄs tejföl elkĂ©szĂtĂ©sĂ©hez nyomd össze a fokhagymagerezdeket, Ă©s keverd össze a tejföllel, majd adj hozzĂĄ egy csipet borsot Ă©s az aprĂłra vĂĄgott petrezselymet.
A fokhagymĂĄt ĂzlĂ©s szerint adagolhatod. Ha erĆsebb Ăzt szeretnĂ©l, hasznĂĄlj több fokhagymĂĄt.
A kész palacsintåkat töltsd meg a fokhagymås tejföllel, majd szórd meg reszelt sajttal.
BĂĄrmilyen reszelt sajtot hasznĂĄlhatsz, ami neked tetszik. A mozzarella, a cheddar vagy a trappista sajt is jĂłl illik hozzĂĄ.
Helyezd a töltött palacsintĂĄkat egy tepsibe, Ă©s 180°C-on sĂŒsd 10 percig, hogy a sajt megolvadjon.
Figyeld a sĂŒtĆt, nehogy a sajt megĂ©gjen.
TĂĄlald forrĂłn, friss petrezselyemmel meghintve.
A palacsintĂĄt kĂnĂĄlhatod mĂĄs feltĂ©tekkel is, pĂ©ldĂĄul tejföllel, sajttal vagy zöldsĂ©gekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.