FĂŒstölt BBQ kecskehĂșs szeletek tĂĄlalva

FĂŒstölt BBQ kecskehĂșs

A kecskehĂșs fĂŒstölĂ©se rĂ©gĂłta rĂ©sze a kĂŒlönbözƑ kultĂșrĂĄk konyhĂĄjĂĄnak, kĂŒlönösen a Karib-tĂ©rsĂ©gben, AfrikĂĄban Ă©s DĂ©l-AmerikĂĄban. Az alacsony Ă©s lassĂș sĂŒtĂ©si technika kihozza a kecskehĂșs termĂ©szetes Ă­zĂ©t, miközben megƑrzi annak szaftossĂĄgĂĄt. Az igazi barbecue mesterek tudjĂĄk, hogy a megfelelƑ fĂŒst Ă©s fƱszerkeverĂ©k kulcsfontossĂĄgĂș ahhoz, hogy a kecskehĂșs tökĂ©letes ĂĄllagĂș Ă©s Ă­zƱ legyen. Ez az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs szabadtĂ©ri grillezĂ©sekhez Ă©s barĂĄti összejövetelekhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 6 óra
Teljes 6 Ăłra 15 perc
1950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 2000 g KecskehĂșs (lapocka vagy comb)
⭕ 15 g Durva szemƱ sĂł
⭕ 10 g Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 5 g Pirospaprika
⭕ 5 g Fokhagymapor
⭕ 5 g Hagymapor
⭕ 20 g Barna cukor
⭕ 120 ml BBQ szósz
⭕ 250 ml AlmalĂ©
⭕ 500 g FaszĂ©n vagy fa a fĂŒstölĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehĂșst alaposan megtisztĂ­tjuk, majd egyenletesen bedörzsöljĂŒk a durva szemƱ sĂłval, borssal, pirospaprikĂĄval, fokhagymaporral, hagymaporral Ă©s barna cukorral. Ez a szĂĄraz pĂĄc kiemeli a hĂșs termĂ©szetes Ă­zĂ©t.

    A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Érdemes kĂ­sĂ©rletezni kĂŒlönbözƑ fƱszerkombinĂĄciĂłkkal is.

    2

    A bepĂĄcolt hĂșst legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄn ĂĄt pihentetjĂŒk a hƱtƑben, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek. A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt is Ă©rlelhetjĂŒk.

    MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolod a hĂșst, annĂĄl intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze. Ha idƑd engedi, hagyd akĂĄr 24 ĂłrĂĄn ĂĄt is a pĂĄcban.

    3

    A fĂŒstölƑt 110°C-ra elƑmelegĂ­tjĂŒk. A faszenet vagy fĂĄt egyenletesen elosztjuk a fĂŒstölƑben, hogy hosszĂș Ă©s egyenletes fĂŒstölĂ©st biztosĂ­tsunk.

    A hƑmĂ©rsĂ©klet pontos tartĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a sikeres fĂŒstölĂ©shez. HasznĂĄlj hƑmĂ©rƑt a fĂŒstölƑ hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©nek ellenƑrzĂ©sĂ©re.

    4

    A kecskehĂșst a fĂŒstölƑbe helyezzĂŒk, Ă©s alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten 5-6 ĂłrĂĄn keresztĂŒl fĂŒstöljĂŒk. ÓrĂĄnkĂ©nt kevĂ©s almalevet permetezĂŒnk rĂĄ, hogy szaftos Ă©s Ă­zletes maradjon.

    Az almalĂ© helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs gyĂŒmölcslevet is, pĂ©ldĂĄul narancslevet vagy ananĂĄszlevet. A lĂ© segĂ­t megƑrizni a hĂșs nedvessĂ©gtartalmĂĄt.

    5

    Amikor a hĂșs elĂ©ri a 90-95°C belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet, levesszĂŒk a fĂŒstölƑrƑl, majd alufĂłliĂĄba csomagolva legalĂĄbb 30 percig pihentetjĂŒk, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A hĂșs belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t hĂșshƑmĂ©rƑvel ellenƑrizd. A pihentetĂ©s sorĂĄn a hĂșs mĂ©g tovĂĄbb puhul.

    6

    A pihentetĂ©s utĂĄn a kecskehĂșst szeleteljĂŒk vagy szĂĄlaira szedjĂŒk, majd BBQ szĂłsszal meglocsolva tĂĄlaljuk.

    KĂ­nĂĄlj mellĂ© kĂŒlönbözƑ BBQ szĂłszokat, hogy mindenki megtalĂĄlja a kedvencĂ©t. A coleslaw salĂĄta remekĂŒl illik hozzĂĄ.