Kebab halakkal, grillezve, friss korianderrel tálalva

Kebab halakkal

A halas kebab egy klasszikus mediterrán étel, amelyet különböző tengeri halakkal, fűszerekkel és friss zöldségekkel készítenek. Az étel a grillezés során egy finom, enyhén füstös ízt kap, ami tökéletesen harmonizál a hal frissességével. A citrom és koriander friss ízei kiemelik a hal ízét, míg a zöldségek színt és textúrát adnak az ételnek. Ez a kebab tökéletes választás a nyári grillezésekhez vagy könnyed családi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé (tőkehal, vagy hekk)
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem
1 db Zöld paprika
1 db Piros hagyma
1 ek. Friss koriander
50 ml Limoncello vagy fehérbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd kisebb darabokra, és helyezd egy tálba. Adj hozzá olívaolajat, pirospaprikát, köményt, sót, borsot, valamint a zúzott fokhagymát.

    A halat érdemes enyhén megsózni és borsozni, hogy az ízek jobban áthatják a húsát.

    2

    A citrom levét facsard a halra, majd keverd jól össze a fűszerekkel. Takarj le mindent és hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A citrom frissességet ad a halnak, és segít a hús puhításában.

    3

    Közben a zöld paprikát és a piros hagymát vágd fel nagyobb darabokra, hogy megfelelően süljön a kebab.

    A zöld paprika és a piros hagyma egyaránt jól kiegészíti a hal ízét, és szép színt ad a kebabnak.

    4

    A fűszerekkel lemaradt halat tűzd fel a nyársra, felváltva a paprikával és hagymával.

    Ha több színt és ízt szeretnél, használhatsz különböző színű paprikát is.

    5

    A kebabot 15-20 percig süsd közepes lángon, vagy grillezd, amíg a hal átsül és enyhén megpirul.

    A hal akkor van kész, ha könnyedén leválik a nyársról, és enyhén aranybarna színt kap.

    6

    Tálald a kész kebabot friss korianderrel és petrezselyemmel, egy kis citromlével meglocsolva.

    A koriander és petrezselyem frissességet ad a kebabnak, és nagyszerűen kiemeli az ízeket.