A halat vágd kisebb darabokra, és helyezd egy tálba. Adj hozzá olívaolajat, pirospaprikát, köményt, sót, borsot, valamint a zúzott fokhagymát.
A halat érdemes enyhén megsózni és borsozni, hogy az ízek jobban áthatják a húsát.
A citrom levét facsard a halra, majd keverd jól össze a fűszerekkel. Takarj le mindent és hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A citrom frissességet ad a halnak, és segít a hús puhításában.
Közben a zöld paprikát és a piros hagymát vágd fel nagyobb darabokra, hogy megfelelően süljön a kebab.
A zöld paprika és a piros hagyma egyaránt jól kiegészíti a hal ízét, és szép színt ad a kebabnak.
A fűszerekkel lemaradt halat tűzd fel a nyársra, felváltva a paprikával és hagymával.
Ha több színt és ízt szeretnél, használhatsz különböző színű paprikát is.
A kebabot 15-20 percig süsd közepes lángon, vagy grillezd, amíg a hal átsül és enyhén megpirul.
A hal akkor van kész, ha könnyedén leválik a nyársról, és enyhén aranybarna színt kap.
Tálald a kész kebabot friss korianderrel és petrezselyemmel, egy kis citromlével meglocsolva.
A koriander és petrezselyem frissességet ad a kebabnak, és nagyszerűen kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.