Khar zöld banánnal, gazdag fűszerekkel és zöldségekkel tálalva

Khar zöld banánnal

A khar egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. A zöld banán különleges alapanyaga ennek az ételnek, amely ízletes és tápláló. Az étel fűszeres ízét a tamarind paszta és a szójaszósz adja, miközben a zöldségek frissessége és roppanóssága kiemeli az ételt. A khar tökéletes étel lehet egy könnyű, mégis gazdag ízvilágú főétkezéshez, különösen akkor, ha szereted a különleges ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Zöld banán
1 db Sárgarépa
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 ek. Tamarind paszta
100 g Főtt rizs
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld banánokat hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Ha szükséges, enyhén párold meg őket, hogy puhák legyenek, de még megtartsák a formájukat.

    A zöld banánokat érdemes nem túlfőzni, mert akkor túl puhák és pépesek lesznek.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel apró darabokra. A fokhagymát is hámozd meg és aprítsd fel. A zöld chilivel együtt tedd félre.

    A zöld chili mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, ha erősebb ízeket szeretnél.

    3

    A wokban vagy egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a fokhagymát és a zöld chilit, majd pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zöld banánt a serpenyőbe. Keverd jól össze, és főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

    A zöld banánok lassan engednek ki vizet, így folyamatosan keverd őket, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    A tamarind pasztát és a szójaszószt keverd össze egy kis vízzel, majd öntsd a zöldségekre. Sóval és borssal ízesítsd. Hagyd, hogy a zöldségek 10-15 percig főjenek, amíg az ízek jól összeérnek.

    A tamarind paszta ad egy enyhe savanykás ízt, ami jól kiegészíti a zöldségek természetes ízét.

    6

    Tálald a khart friss főtt rizzsel. Tálaláskor szórhatsz rá friss fűszernövényeket is, ha szeretnéd.

    A kharot a legjobb melegen tálalni, friss főtt rizzsel, hogy igazán gazdag ízeket kapj.