Korma tofuval, krémes és fűszeres indiai étel

Korma tofuval

A Korma egy klasszikus indiai étel, amelyet húsos alapokkal szoktak készíteni. Azonban vegetáriánus változataiban a tofu és zöldségek teszik teljessé az ételt, miközben a gazdag kókuszos szósz harmonikusan egyesíti a fűszereket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger
2 ek. Fűszeres korma paszta
200 ml Kókusztej
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, és egy serpenyőben, olajon pirítsd aranybarnára.

    A tofu külsejét úgy tudod ropogósra sütni, ha jól lepréselted előtte a vizet belőle.

    2

    A hagymát vágd apróra, a fokhagymát és gyömbért reszeld le.

    Minél apróbbra vágod, annál gyorsabban megpuhulnak és jobban kiadják az ízüket.

    3

    A hagymát pirítsd olajon, amíg aranybarnára nem sül.

    A hagyma pirítása segít abban, hogy gazdagabb, mélyebb ízt kapjon a szósz.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, korma pasztát, köményt, koriandert, fekete borsot és sót. Pirítsd 1-2 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat.

    A fűszereket alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjenek meg, de felszabaduljanak az ízeik.

    5

    Add hozzá a kókusztejet és keverd el alaposan.

    A kókusztej gazdag textúrát és ízt ad a szósznak, így érdemes jól elkeverni.

    6

    Tedd bele a sült tofut a szószba, és főzd 10 percig, hogy a tofu átvegye a szósz ízét.

    A tofu jól felszívja a szószt, így ha több időt adsz neki, ízesebb lesz.

    7

    Tálald rizs vagy naan kenyér mellett.

    A Korma legjobban friss basmati rizzsel és naan kenyérrel passzol.