Lomo Saltado avokádóval frissen tálalva

Lomo Saltado avokádóval

A Lomo Saltado egy hagyományos perui étel, amely a kínai és perui konyhák keveredéséből született. Az étel gazdag, fűszeres ízeket kínál, miközben a friss zöldségek és húsok íze szépen összeolvad. Az avokádó hozzáadásával az étel krémessé és még gazdagabbá válik, így egy igazán különleges ízélményt kínál. Az étel a perui konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. szűzpecsenye)
1 db Avokádó
1 db Vöröshagyma
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Ecet
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, majd sózd és borsozd meg.

    A hús csíkokra vágása fontos, hogy a fűszerek és a szósz jól átjárja a húst.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a marhahúst, amíg meg nem barnul.

    A hús pirítását magas hőfokon végezd, hogy szép kérget kapjon és ne veszítse el a levét.

    3

    Amikor a hús kész, add hozzá a felaprított hagymát, paprikát és paradicsomot, és keverd össze.

    A zöldségeket gyorsan meg kell pirítani, hogy frissek maradjanak és megtartsák a textúrájukat.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt és az ecetet, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz gazdag umami ízt ad az ételnek, míg az ecet frissességet és egy kis savasságot kölcsönöz.

    5

    Pár percig párold együtt, majd vedd le a tűzről. Közben vágd fel az avokádót szeletekre.

    Az avokádót csak a tálalás előtt vágd fel, hogy ne barnuljon meg.

    6

    Tálald az elkészült Lomo Saltadót, és helyezz rá friss avokádó szeleteket.

    A friss avokádó krémessége csodálatosan kiegészíti a fűszeres hús ízét.