Lomo saltado lime-mal, perui étel, marhahússal, paradicsommal és sült krumplival

Lomo saltado lime-mal

A Lomo saltado egy tradicionális perui étel, amely a perui és kínai konyha hatását ötvözi. A hús és zöldségek gyors sütésének köszönhetően az étel gyorsan készül, és a szósz gazdag ízeket ad a tálhoz. A lime és koriander frissessége kiemeli az étel pikáns ízét, miközben a sült krumpli gazdag kísérőként jelenik meg a tányéron. A lomo saltado egy ínycsiklandó, gyorsan elkészíthető étel, amely minden perui étkezés fontos része.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (szeletelve)
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Koriander
1 ek. Lime lé
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Kukoricaolaj
2 db Krumpli

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld vékony csíkokra, és fűszerezd sóval és borssal.

    A marhahúsnak puhanak kell lennie, hogy gyorsan megsüljön és megtartja a szaftosságát.

    2

    A hagymát és a paradicsomot szeleteld fel vékony karikákra, a fokhagymát pedig apróra vágd.

    A hagymát és paradicsomot az étel végén add hozzá, hogy megőrizzék frissességüket.

    3

    A krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra, majd süsd meg aranybarnára forró olajban.

    Ha gyorsabb szeretnél lenni, fagyasztott hasábburgonyát is használhatsz.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kukoricaolajat, és a marhahúst süsd meg gyorsan, hogy kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    Ne süsd túl a húst, hogy megtartsa puhaságát.

    5

    Add hozzá a felvágott hagymát, paradicsomot és fokhagymát, majd öntsd rá a szójaszószt, és keverd jól össze.

    A szójaszósz mélyebb ízt ad a húsnak és a zöldségeknek, érdemes jól összekeverni.

    6

    Pár percig párold, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd locsold meg lime levével és szórd meg friss korianderrel.

    A lime lé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszereket.

    7

    Tálald a lomo saltadót a sült hasábburgonyával, és élvezd a perui ételt.