Menchi katsu csirkés változatban, ropogós panírozott húsgolyókkal

Menchi katsu csirkés változatban

A Menchi katsu egy hagyományos japán étel, amelyet eredetileg sertéshúsból készítenek, de ma már számos variációja létezik. A csirkés változat különösen népszerű, mivel a csirke könnyű, ínycsiklandó és remekül párosítható a ropogós panírozással. Ezt az ételt Japánban gyakran tálalják rizssel, friss salátával és különféle szószokkal. A gazdag, fűszeres ízek és a szaftos hús egy tökéletes étkezést biztosítanak minden alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkemell (darálva)
100 g Zsemlemorzsa
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olaj
50 g Liszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet daráljuk le, majd egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával, fokhagymával, szójaszószal, sóval és borssal.

    A szójaszósz ad egy gazdag ízt a húsnak, ne hagyjuk ki belőle.

    2

    Formázzunk a keverékből közepes méretű korongokat, hasonlóan a húspogácsákhoz, és pihenjünk 10-15 percig, hogy könnyebben kezelhetőek legyenek.

    Ha túl ragacsos lenne a massza, egy kevés liszt hozzáadásával formázhatóbbá tehetjük.

    3

    A tojásokat üssük fel, és egy tálban verjük fel. Egy másik tálban készítsük elő a lisztet, egy harmadik tálba pedig a zsemlemorzsát.

    A három külön tál segít abban, hogy könnyebben panírozhassuk a húsgolyókat.

    4

    A húsgolyókat először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

    Fontos, hogy minden oldalát alaposan panírozzuk, hogy ropogós és egyenletes legyen.

    5

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük a húsgolyókat mindkét oldalon 4-5 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    Ne pakoljuk túl a serpenyőt, hogy egyenletesen süljenek a húsgolyók.

    6

    Tálaljuk a kész menchi katsut rizssel, és opcionálisan egy kis friss salátával.

    A friss saláta frissessége és a rizs gazdag textúrája remek kiegészítői a ropogós menchi katsunak.