A csirkemellet daráljuk le, majd egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával, fokhagymával, szójaszószal, sóval és borssal.
A szójaszósz ad egy gazdag ízt a húsnak, ne hagyjuk ki belőle.
Formázzunk a keverékből közepes méretű korongokat, hasonlóan a húspogácsákhoz, és pihenjünk 10-15 percig, hogy könnyebben kezelhetőek legyenek.
Ha túl ragacsos lenne a massza, egy kevés liszt hozzáadásával formázhatóbbá tehetjük.
A tojásokat üssük fel, és egy tálban verjük fel. Egy másik tálban készítsük elő a lisztet, egy harmadik tálba pedig a zsemlemorzsát.
A három külön tál segít abban, hogy könnyebben panírozhassuk a húsgolyókat.
A húsgolyókat először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Fontos, hogy minden oldalát alaposan panírozzuk, hogy ropogós és egyenletes legyen.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük a húsgolyókat mindkét oldalon 4-5 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.
Ne pakoljuk túl a serpenyőt, hogy egyenletesen süljenek a húsgolyók.
Tálaljuk a kész menchi katsut rizssel, és opcionálisan egy kis friss salátával.
A friss saláta frissessége és a rizs gazdag textúrája remek kiegészítői a ropogós menchi katsunak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.