Mosd meg a citromokat alaposan, majd vágd vékony szeletekre. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak magok a szeleteken.
A legjobb, ha kezeletlen citromot használsz, vagy alaposan súrold le a héját mosogatószerrel, mielőtt felszeleteled.
Egy nagy kancsó aljára helyezd a citromszeleteket és a fahéjrudat. Egy fakanállal enyhén nyomkodd meg a citromokat, hogy kiengedjék a levüket.
Ne nyomkodd túl erősen a citromokat, mert a héjuktól keserű íz kerülhet az italba.
Add hozzá a mézet, és keverd össze alaposan, hogy a méz teljesen feloldódjon.
Ha a méz nehezen oldódik, melegítsd fel egy kicsit a citromlevet, mielőtt hozzáadnád a mézet.
Öntsd hozzá az almalevet, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hosszabb állásidő még jobban összehozza az ízeket, akár egy órára is hűtőbe teheted.
Töltsd meg a kancsót jégkockákkal, majd öntsd fel szénsavas vízzel. Keverd meg finoman, hogy a szénsav ne vesszen el.
A szénsavas vizet közvetlenül a tálalás előtt öntsd hozzá, hogy minél pezsgőbb maradjon az ital.
Tálald a cider-t hűtött poharakban, citromszeletekkel díszítve.
A poharakat előre hűtsd le a hűtőben, hogy tovább hideg maradjon a cider.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.