Mole Negro mexikói csirke csokoládéval és gazdag szószban tálalva

Mole Negro

A Mole Negro egy klasszikus mexikói étel, amely az ősi indián konyhák hagyományait ötvözi a spanyol gyarmatosítók ízvilágával. A csokoládé és chili egyedülálló kombinációja a Mole-t igazán különlegessé teszi. A Mole Negro eredetileg Puebla államból származik, és a mexikói ünnepi étkezések alapja. A fűszerek és csokoládé gazdag ízvilága tökéletesen kiegészíti a csirke húsának finomságát, miközben a szósszal áthatja azt. Ez az étel nagyszerű választás családi étkezésekre és ünnepi alkalmakra, ahol szeretnénk lenyűgözni vendégeinket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
50 g Fekete csokoládé
2 db Chili
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
50 g Mogyoró
20 g Szezámmag
1 rúd Fahéj
1 ek. Koriander
1 ek. Cumin
2 ek. Olívaolaj
500 ml Csirkehúsleves
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a csirkemell előkészítésével. Vágd fel a csirkét kisebb darabokra, és sózd meg. A csirkét tedd félre, hogy az ízek jól beépüljenek.

    A csirke húsát ne hagyd túl sokáig pácolni, hogy megőrizze a frissességét és puhaságát.

    2

    Egy nagy serpenyőben, közepes lángon, hevítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a csirkét és pirítsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarnára sül. Miután megsült, tedd félre.

    Ne tedd túlzsúfoltra a serpenyőt, hogy a csirke szépen megpiruljon és ne főjön meg saját levében!

    3

    A serpenyőben a csirke után maradt zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Adj hozzá a felkockázott paradicsomokat és párold őket, amíg elpárolog a felesleges lé.

    A hagyma és fokhagyma pirítása közben figyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak.

    4

    Add hozzá a felaprított chilipaprikát, a fűszereket (koriander, fahéj, kömény), valamint a mogyorót és a szezámmagot. Keverd jól össze és pirítsd pár percig.

    A fűszerek pirítása intenzívebb ízt ad a mole szósznak, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg!

    5

    Öntsd hozzá a csirkehúslevest és forrald fel. Ezután add hozzá a csokoládét, és keverd folyamatosan, amíg teljesen elolvad.

    A csokoládé segít sűríteni a mole-t és mélyebb ízeket ad. Ha túl sűrűnek találod, egy kis vízzel hígíthatod.

    6

    Miután a csokoládé elolvadt, tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, és főzd további 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A mole akkor lesz igazán ízletes, ha hagyod, hogy a csirke a szósszal együtt puhuljon meg és átvegye az ízeket.