Készítsd elő az alapanyagokat: hámozd meg és aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát, reszeld le a mozzarellát és a parmezánt. A kolbászt húzd ki a bélből és morzsold szét.
A kolbász helyett használhatsz darált marhahúst vagy sertéshúst is, de a kolbász pikáns íze különleges aromát ad az ételnek.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az aprított vöröshagymát és párold üvegesre közepes lángon, kb. 3-4 percig.
Ne pirítsd meg a hagymát, csak párold üvegesre, hogy ne égjen meg és ne legyen keserű íze.
Add hozzá a fokhagymát, keverd meg, majd add hozzá a kolbászhúst. Süsd 6-8 percig, amíg morzsás állagúra sül és szépen megpirul.
A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert könnyen megég. A kolbászt alaposan pirítsd meg, hogy kiengedje a zsírját és finomabb legyen.
Öntsd hozzá a paradicsompürét, fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Főzd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd vedd le a tűzről és hagyd picit hűlni.
Használhatsz friss bazsalikomot és oregánót is, de ebben az esetben a főzési idő végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját. Egy kevés cukor ellensúlyozhatja a paradicsompüré savasságát.
A kihűlt töltelékhez keverd hozzá a reszelt mozzarella sajt felét. Ez biztosítja a krémes tölteléket, ami nem folyik ki sütés közben.
A mozzarella helyett használhatsz ricottát is, ha krémesebb tölteléket szeretnél.
Töltsd meg a cannelloni csöveket a húsos keverékkel. Tipp: használj kis kanalat vagy habzsákot, hogy a töltés gyors és tiszta legyen!
Ha nincs habzsákod, egy simítózáras zacskó sarkát levágva is készíthetsz ideiglenes habzsákot.
Helyezd a megtöltött csöveket egy kivajazott vagy enyhén olajozott tepsibe. Öntsd le a maradék paradicsomszósszal, majd szórd meg a maradék mozzarellával és parmezánnal.
A paradicsomszósz helyett használhatsz besamel mártást is, ha gazdagabb ízt szeretnél.
Fedd le alufóliával, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig. Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 10 percig, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején.
Ha a sajt túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, és süsd tovább, amíg a cannelloni teljesen megpuhul.
Miután megsült, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a szeletek jobban egyben maradjanak. Tálaláskor díszítheted apróra vágott friss petrezselyemmel.
A petrezselyem helyett használhatsz bazsalikomot is, ha intenzívebb ízt szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.