Papas arrugadas ráncos burgonya tálalva, mojo picón szósszal

Papas arrugadas mojo picónnal

A papas arrugadas, amely szó szerint \'ráncos burgonyát\' jelent, a Kanári-szigetek egyik legismertebb ételévé vált. A története a helyi hagyományokhoz és a tengeri sóval való gazdagításhoz köthető. Az ételt gyakran friss, fűszeres mojo picón szósz kíséri, amely a paprika és a friss fűszerek kombinációjától különleges ízélményt nyújt. A papas arrugadas egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amely ideális köretként vagy önálló ételként is fogyasztható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Kisburgonya
2 ek. Tengeri só
1 l Víz
50 ml Olívaolaj
1 ek. Fehérbor ecet
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 db Chili
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat alaposan megmosom, hogy a földet eltávolítsam. A vízbe teszem őket, hozzáadom a tengeri sót, és felforralom.

    Fontos, hogy a burgonya héját ne hámozd meg, mivel így fogják megőrizni az ízüket és állagukat a főzés során.

    2

    Miután felforrt, csökkentem a hőt és 20-25 percig főzöm, amíg a burgonya megpuhul.

    Ellenőrizd egy villával, hogy a burgonya könnyen átszúrható-e. Ha igen, akkor kész, ha nem, főzd még pár percig.

    3

    Amikor a burgonya megfőtt, leöntöm róla a vizet, majd visszateszem a lángra, hogy kicsit száradjanak. Ekkor a burgonya héja kisebb ráncokat képez, így kapja a \'arrugadas\' hatást.

    Ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert megéghet a burgonya héja.

    4

    Közben elkészítem a mojo picón szószt. A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, és az olívaolajjal, fehérbor ecettel, köménnyel, paprikával, chilivel és korianderrel egy mixerben összeturmixolom.

    Ha nem szereted annyira csípősen, a chilit nyugodtan kevesebb mennyiségben is használhatod.

    5

    A kész mojo picón szószt tálalás előtt egy kis időre hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

    A szósz elkészítésével érdemes előre készülni, mert az ízek így jobban összeérnek és ízletesebbé válnak.

    6

    Tálalás előtt az elkészült papas arrugadas-t szórjuk meg egy kis friss korianderrel és az elkészített mojo picón szószt kínáljuk mellé.

    A szósz ízlés szerint adagolható, a fűszeresebb változatokhoz bátran adjunk még chili darabokat.