A sáfrányt egy kis tálban áztasd be 2 evőkanál meleg vízbe, hogy színe és íze intenzívebb legyen.
A sáfrányot mindig meleg vízben oldd fel, hogy jobban kioldódjon a szín és az aroma.
A tejet és tejszínt öntsd egy nagy lábasba, és közepes lángon kezdd el melegíteni. Add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel.
A folyamatos keverés segít abban, hogy a cukor ne égjen le a tejben.
Amikor a tej és tejszín elkezd forrni, add hozzá a sáfrányos vizet, és keverd jól össze.
A sáfrány elérhetővé teszi a kulfi jellegzetes színét és ízét. Ügyelj arra, hogy ne forrald túl a tejet.
Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzd a tejes keveréket, amíg kb. a felére csökken. Ez kb. 30-40 percet vesz igénybe.
Ez a lépés segít, hogy a kulfi sűrűsödjön és krémes állagot kapjon.
Ha elérted a megfelelő sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Amikor langyosra hűlt, add hozzá a rózsavizet és a görög joghurtot, majd keverd össze.
A rózsavíz finom, virágos ízt ad a kulfinak, a görög joghurt pedig krémesebb textúrát biztosít.
A földimogyorót és mandulát finomra vágd, és add hozzá a kulfi keverékhez.
A magvak ropogós textúrát adnak, de ha nem szereted a darabokat, akkor pörköld őket és törd össze finomra.
Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és tedd a fagyasztóba legalább 4 órára, de jobb, ha egy egész éjszakára hagyod, hogy megdermedjen.
A formákba öntés előtt használhatsz egy kis olajat, hogy könnyebben kijöjjön a kulfi a formából.
Tálalás előtt a kulfit egy kicsit hagyd felolvadni, és díszítsd szárított rózsaszirmokkal.
A szárított rózsaszirom nemcsak szép, hanem különleges, finom ízt is ad a kulfinak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.