Sáfrányos kulfi tálalva, gazdag, krémes állagú és díszítve rózsaszirommal

Sáfrányos kulfi

A kulfi egy tradicionális indiai édesség, amelyet különböző ízesítésekkel készítenek, és gyakran fagyasztott formában tálalják. A sáfrányos kulfi egy különleges változat, amely a sáfrány gazdag ízével és színével emelkedik ki. Az indiai fagyit gyakran rózsavíz és a különböző magvak teszik teljessé, ami egy igazán egyedi és ínycsiklandó desszertet alkot. A sáfrány és a rózsavíz kombinációja nemcsak finom, hanem különleges illattal is gazdagítja az ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Tej
200 ml Tejszín
150 g Cukor
0.5 g Sáfrány
50 g Földimogyoró
50 g Mandula
1 ek. Rózsavíz
100 g Görög joghurt
2 tk. Szárított rózsaszirom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sáfrányt egy kis tálban áztasd be 2 evőkanál meleg vízbe, hogy színe és íze intenzívebb legyen.

    A sáfrányot mindig meleg vízben oldd fel, hogy jobban kioldódjon a szín és az aroma.

    2

    A tejet és tejszínt öntsd egy nagy lábasba, és közepes lángon kezdd el melegíteni. Add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel.

    A folyamatos keverés segít abban, hogy a cukor ne égjen le a tejben.

    3

    Amikor a tej és tejszín elkezd forrni, add hozzá a sáfrányos vizet, és keverd jól össze.

    A sáfrány elérhetővé teszi a kulfi jellegzetes színét és ízét. Ügyelj arra, hogy ne forrald túl a tejet.

    4

    Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzd a tejes keveréket, amíg kb. a felére csökken. Ez kb. 30-40 percet vesz igénybe.

    Ez a lépés segít, hogy a kulfi sűrűsödjön és krémes állagot kapjon.

    5

    Ha elérted a megfelelő sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Amikor langyosra hűlt, add hozzá a rózsavizet és a görög joghurtot, majd keverd össze.

    A rózsavíz finom, virágos ízt ad a kulfinak, a görög joghurt pedig krémesebb textúrát biztosít.

    6

    A földimogyorót és mandulát finomra vágd, és add hozzá a kulfi keverékhez.

    A magvak ropogós textúrát adnak, de ha nem szereted a darabokat, akkor pörköld őket és törd össze finomra.

    7

    Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és tedd a fagyasztóba legalább 4 órára, de jobb, ha egy egész éjszakára hagyod, hogy megdermedjen.

    A formákba öntés előtt használhatsz egy kis olajat, hogy könnyebben kijöjjön a kulfi a formából.

    8

    Tálalás előtt a kulfit egy kicsit hagyd felolvadni, és díszítsd szárított rózsaszirmokkal.

    A szárított rózsaszirom nemcsak szép, hanem különleges, finom ízt is ad a kulfinak.