A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót.
Fontos, hogy a sütőpor és a só jól el legyen keverve, hogy egyenletes legyen a scone textúrája.
A hideg vajat kockázd fel, és gyorsan dolgozd bele a liszt keverékébe, amíg morzsás állagot nem kapsz.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor keményebb lesz! Ha a vaj túl puha, tedd hűtőbe 10 percre, hogy könnyebben beolvadjon.
Egy tálban verd fel a tojást és add hozzá a tejfölt. Ezt a keveréket öntsd a lisztes keverékhez és gyors mozdulatokkal keverd össze, hogy tészta formáját nyerje.
Ne keverd túl, csak addig, amíg össze nem áll a tészta. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.
Formázz egy cipót a tésztából, majd nyújtsd ki kb. 3 cm vastagságúra, és egy pogácsaszaggatóval szaggasd ki.
Ha nincs pogácsaszaggatód, használhatsz poharat is! Mindig lisztbe mártsd a szaggatót, hogy ne ragadjon.
A kiszaggatott scone-okat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejüket kend meg egy felvert tojással.
A tojáskenés szépen megpirítja a scone tetejét, így szép, fényes lesz.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg aranybarnák lesznek és szépen megemelkednek.
Ellenőrizd 12 perc után, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.