A szardíniákat öblítsd le hideg vízben, majd töröld őket szárazra papírtörlővel. Szórd meg a halakat a sóval mindkét oldalukon.
A só segít a halak természetes ízét kiemelni és megőrzi a frissességüket is.
Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, és adj hozzá olívaolajat. Amikor az olaj felhevült, tedd bele a szardíniákat, és süsd őket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ne mozgassuk a halakat a serpenyőben túl gyakran, hogy ne törjenek össze, és szép kérget kapjanak.
Amíg a szardíniák sülnek, készítsd elő a szójaszószt és a szezámmagot. A szójaszószba csöpögtess egy kevés citromlevet, hogy egy kis frissességet adj neki.
A citrom hozzáadása egy kellemes savanykás ízt ad, amely remekül kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét.
Amikor a halak megsültek, tedd őket egy tálra, és locsold meg a szójaszószos-citromos keverékkel. Szórd meg a szezámmaggal.
A szezámmag nemcsak ízletes, hanem egy kis roppanósságot is ad az ételnek.
Tálald frissen, citromszeletekkel díszítve.
A citrom nemcsak díszítésre, hanem frissítő ízt is ad a szardíniáknak. A hal mellé kínálhatsz rizst vagy friss salátát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.