Shioyaki szardínia, citrommal és szezámmaggal tálalva

Shioyaki Szardíniával

A shioyaki szardínia egy tradicionális japán étel, amelyet a japánok gyakran grilleznek. A szó \'shio\' sósat jelent, és az étel jellemzően sóval, illetve szójaszósszal készül. Ez a recept a friss szardíniák ropogósra sütésével és egy pici citrom frissességgel fűszerezett változata. A szardínia gazdag omega-3 zsírsavakban, és egyszerű elkészíthetősége mellett az egész család számára ideális étkezés lehet. A Shioyaki szardínia tökéletes egy könnyed vacsorához vagy gyors ebédhez, amely egészséges és tápláló is egyben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Szardínia
1 tk.
1 ek. Szezámmag
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Olívaolaj
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szardíniákat öblítsd le hideg vízben, majd töröld őket szárazra papírtörlővel. Szórd meg a halakat a sóval mindkét oldalukon.

    A só segít a halak természetes ízét kiemelni és megőrzi a frissességüket is.

    2

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, és adj hozzá olívaolajat. Amikor az olaj felhevült, tedd bele a szardíniákat, és süsd őket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne mozgassuk a halakat a serpenyőben túl gyakran, hogy ne törjenek össze, és szép kérget kapjanak.

    3

    Amíg a szardíniák sülnek, készítsd elő a szójaszószt és a szezámmagot. A szójaszószba csöpögtess egy kevés citromlevet, hogy egy kis frissességet adj neki.

    A citrom hozzáadása egy kellemes savanykás ízt ad, amely remekül kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét.

    4

    Amikor a halak megsültek, tedd őket egy tálra, és locsold meg a szójaszószos-citromos keverékkel. Szórd meg a szezámmaggal.

    A szezámmag nemcsak ízletes, hanem egy kis roppanósságot is ad az ételnek.

    5

    Tálald frissen, citromszeletekkel díszítve.

    A citrom nemcsak díszítésre, hanem frissítő ízt is ad a szardíniáknak. A hal mellé kínálhatsz rizst vagy friss salátát is.