Skagenröra füstölt lazaccal és rákokkal tálalva, friss citrommal és kaporral

Skagenröra füstölt lazaccal

A Skagenröra egy hagyományos skandináv étel, amely a tenger gyümölcseiből készült, és gyakran szolgálják fel ünnepi alkalmakkor. A füstölt lazac és a rákok tökéletesen illenek a friss majonézes alaphoz, amit kaporral és citrommal ízesítenek. Az étel gazdag és ínycsiklandó, ugyanakkor könnyű és frissítő, így nemcsak hideg napokon, hanem bármikor megkóstolható. Skandináviában ez egy nagyon népszerű étel, amit friss kenyérrel vagy pirítóssal tálalnak, így ideális választás egy könnyed étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt lazac
100 g Rák (tenger gyümölcsei, főtt)
3 ek. Majonéz
2 ek. Tejföl
1 csokor Friss kapor
1 db Friss citrom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt lazacot vágd apró kockákra, a rákokat pedig finomra aprítsd.

    A rákoknak enyhe ízük van, így a füstölt lazac erősebb íze jól kiegyensúlyozza az ételt.

    2

    Egy tálban keverd össze a majonézt és a tejfölt, majd adj hozzá egy kevés citromlevet és reszelt citromhéjat.

    A citrom frissességet és egy enyhe savanykás ízt ad, ami tökéletesen illik a tenger gyümölcseihez.

    3

    Add hozzá a felaprított füstölt lazacot és a rákot, majd jól keverd össze.

    Ha szereted, egy kevés aprított kaprot is keverhetsz bele a keverékbe, hogy frissebb ízt adjon.

    4

    Fűszerezd sóval és borssal, majd hagyd egy kicsit pihenni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább pihen, annál jobban összeérnek az ízek, ezért érdemes előre elkészíteni.

    5

    Tálald friss bagettel, pirított kenyérrel vagy friss zöldségekkel.

    Ez a hideg étel tökéletes előételnek vagy brunch fogásnak is, és különleges ízélményt ad.