TƱzön sĂŒlt galbi, szezĂĄmmaggal Ă©s korianderrel tĂĄlalva

TƱzön sĂŒlt galbi

A tƱzön sĂŒlt galbi egy koreai klasszikus Ă©tel, amely a marhahĂșst Ă­nycsiklandĂł pĂĄcban kĂ©szĂ­ti el. A galbi szĂł a koreai konyhĂĄban a grillezett hĂșs szeletek egyik neve, Ă©s a hagyomĂĄnyos pĂĄc fƱszeres Ă­zvilĂĄga tökĂ©letesen kiemeli a hĂșs termĂ©szetes Ă­zĂ©t. KĂ©pzeld el, ahogy a hĂșs forrĂł grillen sĂŒl, miközben a pĂĄc karamellizĂĄlĂłdik, Ă©s a fĂŒstös aroma egyre gazdagodik. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy csalĂĄdi Ă©tkezĂ©shez vagy grillezĂ©shez!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g MarhahĂșs (galbi szeletek)
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Rózsavíz
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 ek. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșs szeleteket helyezd egy nagy tĂĄlba, Ă©s öntsd rĂĄ a szĂłjaszĂłszt, a barna cukrot, a reszelt gyömbĂ©rt, az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt, Ă©s adj hozzĂĄ egy evƑkanĂĄl szezĂĄmolajat.

    A pĂĄcban a cukor segĂ­t a hĂșs karamellizĂĄlĂłdĂĄsĂĄban, Ă©s finom Ă©des-savanyĂș Ă­zt ad neki.

    2

    Alaposan keverd össze, hogy minden szeletet jĂłl befedjen a pĂĄc, majd hagyd pihenni legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha idƑd engedi, hagyd a hĂșst pihenni egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄn ĂĄt, hogy mĂ©g intenzĂ­vebb legyen az Ă­z.

    3

    A pihentetett hĂșst helyezd a grillre, Ă©s sĂŒsd közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten 5-7 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂ­g szĂ©p barna Ă©s karamellizĂĄlt nem lesz.

    A tƱz ne legyen tĂșl erƑs, hogy a hĂșs ne Ă©gjen meg, hanem szĂ©pen megsĂŒljön Ă©s megpuhuljon.

    4

    A grillrƑl levĂ©ve szĂłrd meg a sĂŒlt galbit friss korianderrel Ă©s szezĂĄmmaggal.

    A koriander friss, zöld Ă­ze Ă©s a szezĂĄmmag roppanĂłs textĂșrĂĄja kivĂĄlĂłan kiegĂ©szĂ­ti a grillen sĂŒlt marhahĂșs gazdag Ă­zĂ©t.

    5

    TĂĄlald friss rizs vagy zöldsĂ©gek kĂ­sĂ©retĂ©ben, Ă©s Ă©lvezd a finom, fĂŒstös Ă­zeket.

    A tƱzön sĂŒlt galbi remekĂŒl illik egy tĂĄl pĂĄrolt rizshez, vagy akĂĄr grillezett zöldsĂ©gekkel is tĂĄlalhatĂł.