Viennetta Málnás jégkrémtorta málnaszósszal és fehér csokoládéval

Viennetta Málnás

A Viennetta Málnás változata a klasszikus jégkrémtorta gyümölcsös újragondolása. A \'90-es években számos országban vált népszerűvé, amikor a hagyományos vaníliás és csokoládés kombinációk mellett megjelentek a könnyedebb, gyümölcsalapú ízvilágok is. A málna savanykás, friss aromája remekül kiegészíti a vanília lágyságát és a fehér csokoládé édességét. Képzeld el, ahogy egy nyári ebéd után felszeleteled ezt a színes, réteges finomságot, amely nemcsak látványos, de üdítően krémes és roppanós is egyben. A málnaszósz vizuálisan és ízvilágban is megkoronázza a desszertet. A Viennetta Málnás ideális választás családi összejövetelekre, ünnepekre, vagy ha egy kis eleganciát szeretnél vinni egy egyszerű hétköznapi vacsora végére. Tipp: Ha friss málnából készíted a szószt, szűrd át, hogy magmentes, sima textúrát kapj!

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
350 ml Málna ízesítésű fagylalt
350 ml Vanília fagylalt
150 g Fehér csokoládé
20 g Kókuszzsír
50 ml Málnaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vedd ki a málnás és vaníliás fagylaltokat a fagyasztóból, és hagyd állni őket szobahőmérsékleten 10–15 percig, hogy kissé megpuhuljanak. TIPP: A krémes, kenhető állag az ideális a rétegezéshez, ne várd meg, míg olvadni kezdenek!

    Ha nincs időd várni, a mikróban 5-10 másodpercig melegítheted a fagylaltot, de vigyázz, ne olvadjon meg!

    2

    Olvaszd meg a fehér csokoládét a kókuszzsírral vízgőz felett, amíg sima, fényes, folyékony masszát kapsz. TIPP: A kókuszzsír segít vékony, roppanós réteget létrehozni.

    Ügyelj arra, hogy a vízgőz felett olvasztás során ne érje víz a csokoládét, mert kicsapódhat.

    3

    Egy téglalap alakú kenyérformát bélelj ki sütőpapírral. Első rétegként simíts bele egy adag málnás fagylaltot, majd önts rá vékonyan egy kevés olvasztott fehér csokoládét. Fagyaszd 5 percig. TIPP: A csokoládét kis adagokban adagold, ne folyjon össze.

    A sütőpapír megkönnyíti a desszert kivételét a formából.

    4

    Ezután tegyél egy réteg vanília fagylaltot, majd újabb fehér csokoládét, ismét 5 perc fagyasztás. Folytasd a rétegezést, amíg elfogynak az összetevők. TIPP: Legalább három málnás és három vaníliás réteg legyen, a klasszikus Viennetta megjelenésért.

    A rétegek vastagsága ízlés szerint változtatható.

    5

    A legfelső rétegre csorgass málnaszószt hullámvonalasan, és egy kanál hátával enyhén húzd végig a felületet, hogy mintás legyen. TIPP: A málnaszósz legyen hideg, különben megolvasztja a felső fagylaltréteget.

    Ha nincs málnaszószod, málnadzsemet is használhatsz, de hígítsd fel egy kevés vízzel.

    6

    Tedd a desszertet fagyasztóba legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára. Tálalás előtt 5 percig hagyd állni, majd meleg vízbe mártott késsel szeleteld. TIPP: A szeleteket ferdén vágva mutatósabb réteghatást kapsz.

    A kést minden szeletelés előtt mártsd meleg vízbe, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj.