Viennetta Målnås jégkrémtorta målnaszósszal és fehér csokolådéval

Viennetta MĂĄlnĂĄs

A Viennetta MĂĄlnĂĄs vĂĄltozata a klasszikus jĂ©gkrĂ©mtorta gyĂŒmölcsös ĂșjragondolĂĄsa. A \'90-es Ă©vekben szĂĄmos orszĂĄgban vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ©, amikor a hagyomĂĄnyos vanĂ­liĂĄs Ă©s csokolĂĄdĂ©s kombinĂĄciĂłk mellett megjelentek a könnyedebb, gyĂŒmölcsalapĂș Ă­zvilĂĄgok is. A mĂĄlna savanykĂĄs, friss aromĂĄja remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a vanĂ­lia lĂĄgysĂĄgĂĄt Ă©s a fehĂ©r csokolĂĄdĂ© Ă©dessĂ©gĂ©t. KĂ©pzeld el, ahogy egy nyĂĄri ebĂ©d utĂĄn felszeleteled ezt a szĂ­nes, rĂ©teges finomsĂĄgot, amely nemcsak lĂĄtvĂĄnyos, de ĂŒdĂ­tƑen krĂ©mes Ă©s roppanĂłs is egyben. A mĂĄlnaszĂłsz vizuĂĄlisan Ă©s Ă­zvilĂĄgban is megkoronĂĄzza a desszertet. A Viennetta MĂĄlnĂĄs ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi összejövetelekre, ĂŒnnepekre, vagy ha egy kis eleganciĂĄt szeretnĂ©l vinni egy egyszerƱ hĂ©tköznapi vacsora vĂ©gĂ©re. Tipp: Ha friss mĂĄlnĂĄbĂłl kĂ©szĂ­ted a szĂłszt, szƱrd ĂĄt, hogy magmentes, sima textĂșrĂĄt kapj!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 350 ml MĂĄlna Ă­zesĂ­tĂ©sƱ fagylalt
⭕ 350 ml Vanília fagylalt
⭕ 150 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ©
⭕ 20 g Kókuszzsír
⭕ 50 ml Málnaszósz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Vedd ki a mĂĄlnĂĄs Ă©s vanĂ­liĂĄs fagylaltokat a fagyasztĂłbĂłl, Ă©s hagyd ĂĄllni Ƒket szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 10–15 percig, hogy kissĂ© megpuhuljanak. TIPP: A krĂ©mes, kenhetƑ ĂĄllag az ideĂĄlis a rĂ©tegezĂ©shez, ne vĂĄrd meg, mĂ­g olvadni kezdenek!

    Ha nincs idƑd várni, a mikróban 5-10 másodpercig melegítheted a fagylaltot, de vigyázz, ne olvadjon meg!

    2

    Olvaszd meg a fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t a kĂłkuszzsĂ­rral vĂ­zgƑz felett, amĂ­g sima, fĂ©nyes, folyĂ©kony masszĂĄt kapsz. TIPP: A kĂłkuszzsĂ­r segĂ­t vĂ©kony, roppanĂłs rĂ©teget lĂ©trehozni.

    Ügyelj arra, hogy a vĂ­zgƑz felett olvasztĂĄs sorĂĄn ne Ă©rje vĂ­z a csokolĂĄdĂ©t, mert kicsapĂłdhat.

    3

    Egy tĂ©glalap alakĂș kenyĂ©rformĂĄt bĂ©lelj ki sĂŒtƑpapĂ­rral. ElsƑ rĂ©tegkĂ©nt simĂ­ts bele egy adag mĂĄlnĂĄs fagylaltot, majd önts rĂĄ vĂ©konyan egy kevĂ©s olvasztott fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t. Fagyaszd 5 percig. TIPP: A csokolĂĄdĂ©t kis adagokban adagold, ne folyjon össze.

    A sĂŒtƑpapĂ­r megkönnyĂ­ti a desszert kivĂ©telĂ©t a formĂĄbĂłl.

    4

    EzutĂĄn tegyĂ©l egy rĂ©teg vanĂ­lia fagylaltot, majd Ășjabb fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t, ismĂ©t 5 perc fagyasztĂĄs. Folytasd a rĂ©tegezĂ©st, amĂ­g elfogynak az összetevƑk. TIPP: LegalĂĄbb hĂĄrom mĂĄlnĂĄs Ă©s hĂĄrom vanĂ­liĂĄs rĂ©teg legyen, a klasszikus Viennetta megjelenĂ©sĂ©rt.

    A rétegek vastagsåga ízlés szerint våltoztatható.

    5

    A legfelsƑ rĂ©tegre csorgass mĂĄlnaszĂłszt hullĂĄmvonalasan, Ă©s egy kanĂĄl hĂĄtĂĄval enyhĂ©n hĂșzd vĂ©gig a felĂŒletet, hogy mintĂĄs legyen. TIPP: A mĂĄlnaszĂłsz legyen hideg, kĂŒlönben megolvasztja a felsƑ fagylaltrĂ©teget.

    Ha nincs målnaszószod, målnadzsemet is hasznålhatsz, de hígítsd fel egy kevés vízzel.

    6

    Tedd a desszertet fagyasztĂłba legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, de legjobb egy Ă©jszakĂĄra. TĂĄlalĂĄs elƑtt 5 percig hagyd ĂĄllni, majd meleg vĂ­zbe mĂĄrtott kĂ©ssel szeleteld. TIPP: A szeleteket ferdĂ©n vĂĄgva mutatĂłsabb rĂ©teghatĂĄst kapsz.

    A kĂ©st minden szeletelĂ©s elƑtt mĂĄrtsd meleg vĂ­zbe, hogy szĂ©p, egyenletes szeleteket kapj.