Vedd ki a málnás és vaníliás fagylaltokat a fagyasztóból, és hagyd állni őket szobahőmérsékleten 10–15 percig, hogy kissé megpuhuljanak. TIPP: A krémes, kenhető állag az ideális a rétegezéshez, ne várd meg, míg olvadni kezdenek!
Ha nincs időd várni, a mikróban 5-10 másodpercig melegítheted a fagylaltot, de vigyázz, ne olvadjon meg!
Olvaszd meg a fehér csokoládét a kókuszzsírral vízgőz felett, amíg sima, fényes, folyékony masszát kapsz. TIPP: A kókuszzsír segít vékony, roppanós réteget létrehozni.
Ügyelj arra, hogy a vízgőz felett olvasztás során ne érje víz a csokoládét, mert kicsapódhat.
Egy téglalap alakú kenyérformát bélelj ki sütőpapírral. Első rétegként simíts bele egy adag málnás fagylaltot, majd önts rá vékonyan egy kevés olvasztott fehér csokoládét. Fagyaszd 5 percig. TIPP: A csokoládét kis adagokban adagold, ne folyjon össze.
A sütőpapír megkönnyíti a desszert kivételét a formából.
Ezután tegyél egy réteg vanília fagylaltot, majd újabb fehér csokoládét, ismét 5 perc fagyasztás. Folytasd a rétegezést, amíg elfogynak az összetevők. TIPP: Legalább három málnás és három vaníliás réteg legyen, a klasszikus Viennetta megjelenésért.
A rétegek vastagsága ízlés szerint változtatható.
A legfelső rétegre csorgass málnaszószt hullámvonalasan, és egy kanál hátával enyhén húzd végig a felületet, hogy mintás legyen. TIPP: A málnaszósz legyen hideg, különben megolvasztja a felső fagylaltréteget.
Ha nincs málnaszószod, málnadzsemet is használhatsz, de hígítsd fel egy kevés vízzel.
Tedd a desszertet fagyasztóba legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára. Tálalás előtt 5 percig hagyd állni, majd meleg vízbe mártott késsel szeleteld. TIPP: A szeleteket ferdén vágva mutatósabb réteghatást kapsz.
A kést minden szeletelés előtt mártsd meleg vízbe, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.