Az árpamaláta a csíráztatott és szárított árpaszemekből származó természetes alapanyag, amelyet már évszázadok óta használnak édesítésre, ízesítésre és állagjavításra sütésben, főzésben és italok készítésénél. Az árpamaláta nemcsak a sörkészítés elengedhetetlen eleme, hanem egyre gyakrabban jelenik meg gasztronómiai alapanyagként is a tudatos konyhákban.
Az árpaszemeket malátázás során csíráztatják, majd szárítják és gyakran porítják, így jön létre az árpamaláta vagy árpamaláta-por, amely természetes maltóz- és glükóztartalma révén édes ízt és karamellás aromát kölcsönöz az ételeknek.
Az árpamaláta jó energiaforrás, elsősorban természetes szénhidráttartalma miatt. A malátázási folyamat során aktív enzimek képződnek, amelyek segítik a gabonák lebomlását, így a szervezet könnyebben emészti meg a tápanyagokat.
Az árpamaláta rostokat, B-vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, így támogathatja az emésztést és az anyagcserét.
Por formában száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó. Lezárt edényben hosszú hónapokig eltartható, minőségvesztés nélkül. Egész szem formájában darálás előtt érdemes hűvös, szellős helyen tárolni.
Az árpamaláta egy tradicionális, mégis modern funkcionális alapanyag, amely természetes módon gazdagítja az ételek ízét és tápértékét – mindezt hozzáadott cukor nélkül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.