A cikóriakávé egy koffeinmentes, növényi eredetű italpor, amely a cikóriagyökér pörkölésével és őrlésével készül. Ez az évszázadok óta használt kávéalternatíva különösen népszerű azok körében, akik szeretnék csökkenteni koffeinbevitelüket, vagy egészségtudatos étrendet követnek.
A cikória (Cichorium intybus) gyökeréből nyert por gazdag rostokban, inulinban és antioxidánsokban. Íze enyhén kesernyés, karamellás, földes aromákkal, mely kifejezetten hasonlít a kávéra, mégis teljesen természetes és koffeinmentes.
A cikóriakávé vízzel, tejjel vagy növényi italokkal forrázva fogyasztható – az íze mély, pörkölt jegyeket hordoz, hasonlóan az eszpresszóhoz. Használható továbbá sütikben, fagylaltban, kávéízesítésű desszertekben is, ahol természetes ízfokozóként viselkedik.
Számos instant és főzhető formában elérhető: granulált, őrölt vagy filteres kiszerelésben. A hagyományos cikóriakávé lassú főzést igényel, míg az instant változat gyorsan elkészíthető, így minden élethelyzethez kínál megoldást.
A cikóriakávét hűvös, száraz, légmentes tárolás mellett sokáig megőrzi minőségét. Fontos, hogy ne kerüljön nedvesség a csomagolásba, mert aromavesztéshez vezethet.
A cikóriakávé nem csak egy kávépótló – hanem egy önálló, értékes alapanyag, mely egészséges és fenntartható alternatívája lehet a hagyományos kávénak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.