A durumtészta a durum búzából készült prémium minőségű száraztészta, amelyet az olasz konyha tette világszerte ismertté. A durumliszt különlegessége, hogy magas fehérjetartalmú és kemény szerkezetű, így a belőle készült tészta nem fő szét, hanem al dente állagát őrzi meg.
Színe jellegzetesen aranysárga, állaga enyhén szemcsés, textúrája pedig kiválóan tapad a szószokra. A durumtészta kiváló alternatíva a hagyományos búzalisztes tésztákhoz képest, mivel telítettebb, ízgazdagabb és lassabb felszívódású szénhidrátokat tartalmaz.
Főzési tipp: mindig bő sós vízben főzd, és ne főzd túl – így megőrzi rugalmas szerkezetét és ízét.
A durumtészta fogyasztása segíthet:
A durumtészta nemcsak ízletes, de funkcionálisan is előnyös választás mindennapi étkezéseidhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.