A fácánhús a vadmadarak között az egyik legkeresettebb és legízletesebb gasztronómiai alapanyag. A fácán természetes környezetben él, étrendje változatos, ezért húsa gazdag aromájú, mégis sovány és könnyen emészthető. A fácánhús különösen kedvelt az ínyencek konyhájában, hiszen kiválóan alkalmazható klasszikus és modern vadételek készítéséhez.
A fácán mell- és combhúsa sovány, vöröses-rózsaszín árnyalatú, szálas szerkezetű, de jól pácolható és kiválóan megtartja az aromákat. Alacsony zsírtartalma ellenére megfelelő szaftosságot lehet elérni megfelelő elkészítéssel. A fácánhús igazi vad ízvilággal rendelkezik, amely jól illik földes, erdei fűszerekhez.
Ajánlott fűszerek: kakukkfű, borókabogyó, babérlevél, fokhagyma, valamint egy kevés fehérbor vagy száraz sherry a pácoláshoz.
A fácánhús nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Magas fehérjetartalma segíti az izomzat fejlődését és fenntartását, miközben kifejezetten alacsony zsírtartalommal rendelkezik. A hús gazdag vasban, foszforban, B12-vitaminban és szelénben, amelyek mind hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez.
A friss fácánhús 0–4 °C között hűtve 1–2 napig tárolható. Hosszabb tároláshoz fagyasztás ajánlott, így akár 6 hónapig is megőrzi minőségét. Az előkészítés során javasolt pácolni, így az ízek mélyebben beépülnek a húsba és sütés közben is megőrizhető a szaftossága.
Ha különleges, egészséges és karakteres vadételre vágysz, a fácánhús ideális választás – prémium alapanyag a természetből.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.