A pekándió hántolt formája – azaz a héjból kinyert, ehető dióbél – egyre népszerűbb az egészségtudatos táplálkozást követők és gasztronómiai szakemberek körében. Ez az édeskés, enyhén vajas ízű dióféle nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, kiváló zsírsav-, vitamin- és antioxidáns-forrás.
A pekándió az észak-amerikai Carya illinoinensis fa termése, és különösen gazdag E-vitaminban, mangánban, rézben és egészséges telítetlen zsírsavakban. Mindezek hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint csökkenthetik a gyulladásos folyamatokat a szervezetben.
A hámozott pekándió kiváló választás azok számára, akik természetes, feldolgozatlan, ugyanakkor különleges ízvilágú magot keresnek. Tárolása sötét, hűvös helyen ajánlott, mert magas olajtartalma miatt érzékeny lehet az avasodásra.
Rendszeres, mértékletes fogyasztása hozzájárulhat a szív egészségéhez, a sejtek védelméhez, és természetesen gasztronómiai élményt is nyújt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.