A hĂłborsĂł, mĂĄs nĂ©ven cukorborsĂł vagy snack borsĂł, egy tavaszi zöldsĂ©g, amelyet teljes hĂŒvelyestĂŒl fogyasztanak. A hĂłborsĂł kĂŒlönlegessĂ©ge, hogy roppanĂłs ĂĄllagĂș, enyhĂ©n Ă©deskĂ©s ĂzƱ, Ă©s szinte minden rĂ©sze ehetĆ, beleĂ©rtve a hĂŒvelyt is, ami rendkĂvĂŒl vĂ©kony Ă©s puha.
Ez a zöldborsĂł egy fajtĂĄja, amelyet mĂ©g Ă©retlen ĂĄllapotban szednek le, Ăgy a magjai aprĂłk maradnak, de a hĂŒvely vastagsĂĄga Ă©s nedvessĂ©gtartalma kivĂĄlĂł gasztronĂłmiai alapanyaggĂĄ teszi.
A hĂłborsĂł sokoldalĂșan felhasznĂĄlhatĂł, akĂĄr nyersen, akĂĄr pĂĄrolva vagy wokban pirĂtva is kivĂĄlĂł:
Mivel nem igĂ©nyel hosszĂș fĆzĂ©st, gyors Ă©s egĂ©szsĂ©ges vĂĄlasztĂĄs lehet egy rohanĂłs hĂ©tköznapon is. A hĂłborsĂł megĆrzi tĂĄpanyagait enyhe hĆkezelĂ©s mellett is.
A hĂłborsĂł gazdag rostokban, C-vitaminban, valamint vasban Ă©s folsavban. Alacsony kalĂłriatartalmĂș, Ăgy fogyĂłkĂșrĂĄs Ă©trendekbe is jĂłl beilleszthetĆ.
Az életmódvåltók, sportolók és vegetåriånusok körében is népszerƱ, mivel természetes fehérje- és vitaminforrås.
Frissen tartĂĄsa Ă©rdekĂ©ben a hĂłborsĂłt lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł zacskĂłban, a hƱtĆszekrĂ©ny zöldsĂ©ges fiĂłkjĂĄban ajĂĄnlott tĂĄrolni. Fagyasztani is lehet, de blansĂrozĂĄs utĂĄn â Ăgy megĆrizhetĆ a szĂne Ă©s tĂĄpanyagtartalma is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.