A sertéshúst vágd vékony szeletekre, majd sózd és borsozd meg.
A sertéshúst érdemes egyenletesen szeletelni, hogy gyorsabban átsüljön.
A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, a shiitake gombát és a zöldbabot aprítsd fel.
A gombát frissnek kell használni, hogy megőrizzük a fűszeres, umami ízét.
Egy lábasban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a sertéshúst. Pirítsd a húst, amíg meg nem sül.
A húst ne rakd túl sokat a lábasba egyszerre, különben nem pirul meg egyenletesen.
Amikor a hús szépen megpirult, add hozzá a vöröshagymát, shiitake gombát, és a zöldbabot. Pirítsd őket további 5-7 percig.
A zöldségek pirítása segít kiemelni az ízeket, és gazdagabbá teszi az ételt.
Öntsd hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot és a kombu algaport. Keverd össze, majd önts hozzá egy kis vizet, hogy le leplezd az összetevőket.
A kombu algapor különleges umami ízt ad az ételhez, amely még gazdagabbá teszi a szószt.
Főzd a húsos-zöldséges keveréket alacsony lángon 20-25 percig, amíg az összes hozzávaló megpuhul és az ízek összeérnek.
A főzés során figyelj arra, hogy az étel ne főjön túl, mivel a zöldségek megpuhulnak, de még épp roppanósnak kell maradniuk.
Tálald a kész niku jagát rizságyon, és szórd meg friss zöldhagymával.
A rizs segít felszívni a gazdag szószt, és ideálisan kíséri a húsos ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.