Niku jaga sertéshússal és zöldségekkel tálalva rizsen

Niku jaga sertéshússal

A niku jaga egy tradicionális japán étel, amelyet általában marhahússal készítenek, de a sertéshús változat is nagyon népszerű. Az étel alapja egy gazdag szójaszószos mártás, amelyet gyakran mirinnel és cukorral ízesítenek. A hús mellett zöldségek, mint a gomba és zöldbab is kerülnek az ételbe, amelyek még gazdagabbá teszik az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús (karaj)
1 db Vöröshagyma
100 g Shiitake gomba
2 szál Zöldhagyma
100 g Zöldbab
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 csipet Kombu algapor
200 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd vékony szeletekre, majd sózd és borsozd meg.

    A sertéshúst érdemes egyenletesen szeletelni, hogy gyorsabban átsüljön.

    2

    A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, a shiitake gombát és a zöldbabot aprítsd fel.

    A gombát frissnek kell használni, hogy megőrizzük a fűszeres, umami ízét.

    3

    Egy lábasban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a sertéshúst. Pirítsd a húst, amíg meg nem sül.

    A húst ne rakd túl sokat a lábasba egyszerre, különben nem pirul meg egyenletesen.

    4

    Amikor a hús szépen megpirult, add hozzá a vöröshagymát, shiitake gombát, és a zöldbabot. Pirítsd őket további 5-7 percig.

    A zöldségek pirítása segít kiemelni az ízeket, és gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot és a kombu algaport. Keverd össze, majd önts hozzá egy kis vizet, hogy le leplezd az összetevőket.

    A kombu algapor különleges umami ízt ad az ételhez, amely még gazdagabbá teszi a szószt.

    6

    Főzd a húsos-zöldséges keveréket alacsony lángon 20-25 percig, amíg az összes hozzávaló megpuhul és az ízek összeérnek.

    A főzés során figyelj arra, hogy az étel ne főjön túl, mivel a zöldségek megpuhulnak, de még épp roppanósnak kell maradniuk.

    7

    Tálald a kész niku jagát rizságyon, és szórd meg friss zöldhagymával.

    A rizs segít felszívni a gazdag szószt, és ideálisan kíséri a húsos ételt.