A karobpor, vagy más néven szentjánoskenyérpor, egyre népszerűbb természetes kakaóhelyettesítő az egészségtudatos konyhákban. A karobpor a szentjánoskenyérfa hüvelytermésének szárított és őrölt változata, amely édeskés, diós ízvilágával ideális alapanyag süteményekhez, italokhoz, sőt, akár energiaszeletekhez is.
Mivel természetesen édes, a karobpor használata csökkentheti a hozzáadott cukor mennyiségét a receptekben. Nem tartalmaz koffeint és teobromint, így érzékenyek, gyermekek vagy koffeint kerülők számára is megfelelő választás.
A karobport bármilyen receptben alkalmazhatjuk, ahol kakaóport használnánk – 1:1 arányban helyettesíthető:
A karobpor színe világosabb, mint a kakaóé, és kevésbé keserű, így különösen alkalmas gyermekeknek készült édességekhez.
Száraz, hűvös helyen, légmentesen zárva tárolva hosszú ideig eltartható. A friss karobpor finomszemcsés, csomómentes, jellegzetesen édeskés illatú.
A karobpor nemcsak a diétás étrendeket gazdagítja, hanem új ízdimenziókat is nyit meg az egészséges gasztronómia világában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.