A karragén egy természetes eredetű, tengeri vörösmoszatokból (pl. Chondrus crispus, más néven ír moszat) kivont sűrítő-, zselésítő- és stabilizáló anyag. Az élelmiszeriparban az E407-es adalékanyagként ismerik, és elsősorban tejtermékekben, növényi italokban, desszertekben és húskészítményekben használják állományjavításra.
A karragén por szagtalan, íztelen, világos árnyalatú, finomszemcsés anyag, amely meleg folyadékban oldva gélszerű állagot hoz létre. Előnye, hogy vegánbarát alternatívája a zselatinnak, és már kis mennyiségben is hatékonyan sűrít vagy stabilizál különféle készítményeket.
A karragént leggyakrabban növényi italok, krémek, pudingok, sajtutánzatok, lekvárok és húskészítmények textúrájának javítására alkalmazzák. Egyaránt képes zselésíteni és szuszpenziót stabilizálni, azaz megakadályozni, hogy az összetevők szétváljanak.
A karragén ideális élelmiszeripari segédanyag azok számára, akik természetes, megbízható sűrítő- és zselésítőt keresnek. Vegán, hőstabil és könnyen adagolható – a modern élelmiszer-technológia alapköve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.