A kukoricacsíra a kukoricaszem egyik legértékesebb része, amely magas olajtartalmával és tápanyagdússágával tűnik ki. Ez az a rész, amelyből a növény kicsírázik, így koncentráltan tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és esszenciális zsírsavakat.
A kukoricacsíra elsősorban kukoricaolaj préselésére használatos, de emberi fogyasztásra alkalmas formában is kapható: például csíralisztként, pehely vagy szárított darálék formájában.
A kukoricacsíra magas E-vitamin és többszörösen telítetlen zsírsav tartalma miatt népszerű a reformélelmiszerek piacán is.
A kukoricacsíra koncentrált tápanyagforrás, amely:
Rendszeres, mértékletes fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség fenntartásához, valamint az immunrendszer támogatásához is.
A kukoricacsíra érzékeny az avasodásra, mivel magas zsírtartalommal bír. Emiatt hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, jól zárható edényben. Felhasználás előtt érdemes átszitálni vagy enyhén pirítani.
Beszerezhető reformüzletekben, bioboltokban vagy malmok kínálatából, gyakran csíralisztként vagy darált formában.
A kukoricacsíra egy alulértékelt, de tápanyagokban gazdag alapanyag, amely tökéletesen beilleszthető a modern, tudatos étrendekbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.