A mandulaolaj az egyik legismertebb növényi eredetű olaj, amelyet az édes mandula magjából sajtolnak. Bár legtöbben a kozmetikai felhasználásáról ismerik, a hidegen sajtolt mandulaolaj étkezési célra is tökéletes. Különleges, enyhén diós íze, krémes textúrája és gazdag zsírsavprofilja miatt kiváló választás az egészségtudatos étrendekhez.
A mandulaolaj főként egyszeresen telítetlen zsírsavakban (főként olajsav) gazdag, de tartalmaz linolsavat (omega-6), valamint E-vitamint, magnéziumot és antioxidánsokat is.
A mandulaolaj hőérzékeny, ezért hideg felhasználásra a legalkalmasabb. Így őrizhetők meg a benne található értékes zsírsavak és vitaminok. Felhasználható:
Íze semlegesebb, mint más magolajoké, ezért könnyen kombinálható más alapanyagokkal. A gasztronómiai felhasználás mellett a mandulaolajat gyakran használják natúr bőrápolóként és hajápolóként is.
A rendszeres, mértékletes fogyasztás:
A mandulaolaj sötét, hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtve, 3–6 hónapon belül ajánlott felhasználni. Érzékeny az oxidációra, ezért légmentesen zárjuk le az üveget használat után.
Összességében a mandulaolaj nemcsak kozmetikai célokra alkalmas, hanem értékes kulináris alapanyag is, amely <strongbelsőleg is támogatja az egészséget, miközben különleges ízélményt nyújt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.