A maté vagy yerba maté egy Dél-Amerikában őshonos növény (Ilex paraguariensis), amelyet elsősorban forrázatként fogyasztanak, de egyre gyakrabban jelenik meg gasztronómiai alapanyagként is. A maté különlegessége, hogy természetes módon tartalmaz koffeint, teobromint és teofillint, amelyek fokozzák a koncentrációt, élénkítenek és energetizálnak – mindezt szelídebben, mint a kávé.
A szálas maté leveleket és szárakat hagyományosan több alkalommal áztatják, de italízesítéshez, süteményekhez, pácokhoz és kombucha alapként is felhasználhatóak.
Szálas yerba matét légmentesen zárva, fénytől védve, hűvös helyen tároljuk. Így akár több hónapon át is megőrzi aromáját és hatóanyagait.
A maté nemcsak egy népszerű dél-amerikai italalap, hanem sokoldalú, funkcionális gasztronómiai alapanyag is, amely különleges aromát és élénkítő hatást kínál a modern konyhában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.