A mustárolaj étkezési célra egy intenzív aromájú, gazdag színű növényi olaj, amelyet főként Ázsiában – különösen Indiában és Bangladesben – használnak főzéshez. A mustármagból sajtolt olaj erőteljes, csípős íze miatt különleges helyet foglal el a fűszeres ételek világában.
Az étkezési célra szánt mustárolaj jellemzően hidegen sajtolt vagy meleg eljárással finomított változatban kerül forgalomba. Fontos megkülönböztetni a kizárólag külső használatra alkalmas mustárolajtól – az étkezési változat az erukasav-tartalom szabályozása miatt biztonságosan fogyasztható.
Az étkezési mustárolaj sokoldalúan használható különféle fogásokban:
A mustárolajat sötét, hűvös helyen érdemes tárolni, fénytől és hőtől védve. Használat előtt célszerű enyhén felmelegíteni, így enyhíthető az erős illat és fokozható a karakteres íz. Figyeljünk arra, hogy csak étkezésre engedélyezett változatot használjunk!
Összefoglalva: a mustárolaj étkezési változata nem csupán egy fűszeres olaj, hanem egy tápanyagokban gazdag, egészséges alternatíva, amely fokozza az ételek ízét és jótékony hatással van szervezetünkre is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.