Az ördögszekér laskagomba (Pleurotus eryngii), közismert nevén eringi, az egyik legnemesebb termesztett gombaféle, amely az ázsiai és mediterrán konyhákban is nagy népszerűségnek örvend. Vastag, húsos tönkje, kis kalapja és roppanós, mégis szaftos állaga miatt ideális húshelyettesítő vegetáriánus és vegán ételekben.
Az eringi szelíd ízvilága lehetővé teszi, hogy sokoldalúan felhasználható legyen, különösen grillezésre, sütésre, pörköltekhez vagy akár párolt fogásokba. Aromája a főzés során enyhén diós, umami jellegűvé válik.
Az ördögszekér laskagomba kiváló alapanyag, amely sokféleképpen elkészíthető:
Tisztítása egyszerű: elegendő száraz vagy nedves ruhával áttörölni, a tönk végét levágni. Nincs szükség áztatásra, mivel termesztett formában forgalmazzák.
Az eringi nemcsak ízletes, hanem kiváló tápértékkel rendelkező alapanyag is:
Jól tolerált, allergénmentes gombaféle, amelyet gyerekek és idősek is biztonsággal fogyaszthatnak.
Hűtőszekrényben 5–7 napig friss marad, de érdemes perforált zacskóban tárolni, hogy ne penészedjen. Szeletelve fagyasztható is, sütve vagy nyersen.
Az ördögszekér laskagomba az egyik legsokoldalúbb és legfinomabb termesztett gombafaj, amely ideális a modern, egészségtudatos konyhákban is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.