Friss Pecorino sajt juhtejbƑl fehĂ©r kerĂĄmia tĂĄlban, fa asztalon

Pecorino sajt juhtejbƑl – A gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł olasz sajt

Friss Pecorino sajt juhtejbƑl fehĂ©r kerĂĄmia tĂĄlban, fa asztalon

A Pecorino sajt juhtejbƑl egy hagyomĂĄnyos olasz tejtermĂ©k, amely a juhtejbƑl kĂ©szĂŒl. A Pecorino sajtot az Ă©rlelĂ©si folyamat sorĂĄn fejlesztik ki, amely gazdag Ă­zeket Ă©s kemĂ©ny, morzsĂĄs textĂșrĂĄt ad a sajtnak. A Pecorino sajt hĂ­res intenzĂ­v, enyhĂ©n sĂłs Ă­zĂ©rƑl, amely tökĂ©letesen illik tĂ©sztĂĄkhoz, salĂĄtĂĄkhoz, vagy akĂĄr önĂĄllĂłan, sajtkĂ©nt fogyasztva is.

A Pecorino kĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn a friss juhtejet savanyĂ­tjĂĄk, majd prĂ©selik, hogy egy sƱrƱ Ă©s aromĂĄs sajtot nyerjenek. Az Ă©rlelĂ©si idƑ alatt a sajt kemĂ©nysĂ©ge nƑ, Ă©s az Ă­ze fokozĂłdik, Ă­gy a Pecorino mindig gazdag Ă©s intenzĂ­v marad.

A Pecorino sajt elƑnyei

  • Gazdag Ă­zvilĂĄg: A Pecorino sajt sĂłs Ă©s aromĂĄs Ă­ze kiemelkedƑvĂ© teszi az Ă©tkezĂ©seket.
  • FehĂ©rjĂ©ben gazdag: A Pecorino segĂ­ti az izomĂ©pĂ­tĂ©st Ă©s a sejtek regenerĂĄlĂłdĂĄsĂĄt.
  • Magas kalciumtartalom: KivĂĄlĂł a csontok Ă©s fogak egĂ©szsĂ©gĂ©nek megƑrzĂ©sĂ©ben.
  • JĂł forrĂĄsa a vasnak: A sajt segĂ­ti a megfelelƑ vĂ©rkĂ©pzĂ©st Ă©s oxigĂ©nszĂĄllĂ­tĂĄst a testben.

FelhasznĂĄlĂĄs a konyhĂĄban

A Pecorino sajt juhtejbƑl sokoldalĂșan felhasznĂĄlhatĂł. IdeĂĄlis alapanyag a tĂ©sztĂĄkhoz, salĂĄtĂĄkhoz, rakott Ă©telekhez Ă©s mĂ©g levesekhez, pitĂ©khez is. A Pecorino reszelt formĂĄban kiemeli az Ă©tkezĂ©sek Ă­zĂ©t, de akĂĄr a sajt egĂ©sz tömbje is tökĂ©letesen megfelel.

Ez a sajt nagyszerƱ vĂĄlasztĂĄs a grillezett Ă©telekhez, sĂŒlt hĂșsokhoz vagy akĂĄr zöldsĂ©gkrĂ©mekhez, mivel jĂłl illik mindenfĂ©le Ă©tkezĂ©shez.

Tårolås és praktikus tanåcsok

  • HƱtve tĂĄrolandĂł: A friss Pecorino sajt hƱtƑben 3-4 hĂ©tig eltarthatĂł, ha jĂłl zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄroljuk.
  • FagyaszthatĂł: A fagyasztĂĄs nem ajĂĄnlott, mivel a sajt textĂșrĂĄja Ă©s Ă­ze megvĂĄltozhat, de felhasznĂĄlhatĂł reszelve.
  • Frissen a legjobb: A legjobb Ă©lmĂ©ny akkor Ă©rhetƑ el, ha frissen fogyasztjuk, mivel Ă­gy megƑrzi teljes Ă­zvilĂĄgĂĄt.

A Pecorino sajt juhtejbƑl nemcsak egy hagyomĂĄnyos tejtermĂ©k, hanem egy valĂłdi alapanyag a hĂĄzi konyhĂĄkban, amely kiemelkedƑ szerepet kap szĂĄmos Ă©tkezĂ©sben.

TĂĄpĂ©rtĂ©k 100 g Pecorino sajt juhtejbƑl:
KalĂłria: 392 kcal
Fehérje: 28.0 g
ZsĂ­r: 32.0 g
Szénhidråt: 0.5 g
Cukor: 0.1 g
Rost: 0 g
Kalcium: 800 mg
KĂĄlium: 150 mg
NĂĄtrium: 450 mg
Foszfor: 550 mg
Magnézium: 30 mg
B2-vitamin (riboflavin): 0.3 mg
B12-vitamin: 0.5 ”g
Folsav: 4 ”g
A-vitamin: 150 IU
D-vitamin: 0 IU