Juhsajtos felfĂșjt tĂĄlalva

Juhsajtos felfĂșjt

A juhsajtos felfĂșjt egy könnyed, sĂłs Ă©tel, amely a juhsajt gazdag Ă­zĂ©t ötvözi a tojĂĄsos, lĂĄgy textĂșrĂĄval. Az Ă©tel a francia konyha egyik legkedveltebb sĂłs desszertje, Ă©s mĂĄr szĂĄmos nemzet konyhĂĄjĂĄban is megtalĂĄlhatĂł. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs vacsorĂĄkra, mint elƑétel vagy fƑétel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Juhsajt
⭕ 4 db Tojás
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Liszt
⭕ 30 g Vaj
⭕ 1 cs. Cukor
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt. A juhsajtot reszeld le, a tojĂĄsokat vĂĄlaszd szĂ©t, a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t egy tiszta tĂĄlba tedd.

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©nek teljesen tisztĂĄnak kell lennie, egy csepp sĂĄrgĂĄja sem kerĂŒlhet bele, kĂŒlönben nem fog felverƑdni kemĂ©ny habbĂĄ.

    2

    A tojåssårgåjåt keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.

    A lisztet érdemes åtszitålni, hogy ne legyen csomós a tészta.

    3

    A tejet öntsd egy låbasba, és közepes långon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojåssårgåjås keverékhez.

    Fontos, hogy a tej ne legyen tĂșl forrĂł, mert a tojĂĄssĂĄrgĂĄja kicsapĂłdhat.

    4

    A juhsajtot keverd bele a tejes tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄs masszĂĄba.

    A juhsajt elĂ©g sĂłs lehet, ezĂ©rt kĂłstold meg a masszĂĄt, mielƑtt megsĂłznĂĄd.

    5

    A tojåsfehérjét verd fel kemény habbå, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszåba.

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t Ăłvatosan, alulrĂłl felfelĂ© forgatva keverd a masszĂĄba, hogy a hab ne törjön össze, mert akkor nem lesz szĂ©p magas a felfĂșjt.

    6

    A felfĂșjt formĂĄjĂĄt vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszĂĄt.

    A formĂĄt alaposan vajazd ki, Ă©s szĂłrd meg liszttel, hogy a felfĂșjt ne ragadjon le.

    7

    ElƑmelegĂ­tett 180°C-os sĂŒtƑben sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g a felfĂșjt szĂ©pen megemelkedik Ă©s aranybarnĂĄra sĂŒl.

    A sĂŒtƑ ajtajĂĄt ne nyisd ki sĂŒtĂ©s közben, mert a felfĂșjt összeeshet.

    8

    Miutån kész, hagyd egy kicsit hƱlni, majd tålald melegen.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a formĂĄban hƱlni pĂĄr percig, Ă­gy könnyebben szeletelhetƑ.