A rizstejpor egy finomra őrölt, növényi alapú tejhelyettesítő, amelyet elsősorban azok használnak, akik laktózmentes, gluténmentes vagy vegán étrendet követnek. A rizstejet alacsony hőfokon szárítják, így jön létre a praktikus és sokoldalú por formájú változata, melynek hosszabb az eltarthatósága és könnyen adagolható sütéshez, főzéshez vagy italokhoz.
A rizstejpor kiválóan használható bármilyen receptben, ahol növényi tejet vagy állati eredetű tejport kell helyettesíteni:
Adagolásként általában 2-3 evőkanál rizstejpor 250 ml vízhez megfelelő arányt biztosít egy pohár rizstej előállításához. Ennek köszönhetően gazdaságosabb, mint a folyékony változat.
A rizstejpor szobahőmérsékleten, száraz és hűvös helyen jól eláll. Lezárva tartva megőrzi állagát és tápértékét akár több hónapon át.
A rizstejpor nem csupán praktikus, hanem tápláló és sokoldalú növényi alapanyag, mely a modern, tudatos konyha elengedhetetlen része lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.