A rózsaolaj a rózsaszirmokból (főként damaszkuszi rózsából) vízgőz-desztillációval vagy oldószeres kivonással előállított természetes illóolaj, amely intenzív virágos illattal és terápiás hatásokkal bír. A gasztronómiában különösen prémium édességekhez, italokhoz használják, de a szépségápolásban és aromaterápiában is elismert alapanyag.
A rózsaolaj gazdag olyan vegyületekben, mint a citronellol, geraniol, nerol és farnesol, melyek felelősek az illatért és az antibakteriális, gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatásokért. Étkezésre szánt változata kizárólag 100%-os, étkezési tisztaságú olaj lehet!
A rózsaolajat sötét üvegben, napfénytől védett helyen ajánlott tárolni. Ételkészítéshez csak élelmiszeripari minőségű illóolaj használható. Külső alkalmazás esetén bőrpróba javasolt.
A rózsaolaj nyugtató, stresszoldó, hangulatjavító hatású. Külsőleg gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló és antibakteriális tulajdonságai miatt alkalmazzák. Belélegezve oldja a feszültséget, enyhítheti a fejfájást, javíthatja az alvást.
Összefoglalás: a rózsaolaj egy luxusminőségű, természetes illóolaj, amely gasztronómiai és kozmetikai célra is tökéletes – illatos, szelíd és hatékony kiegészítője a tudatos életmódnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.