A strucchús egyre népszerűbb alternatív vörös hús, amely ötvözi a marhahús ízvilágát a szárnyasokra jellemző alacsony zsírtartalommal. A strucc húsa sötétvörös, rostos szerkezetű és különösen gazdag fehérjében, vasban, valamint B-vitaminokban, miközben kevesebb zsírt és koleszterint tartalmaz, mint a hagyományos húsfélék.
Ez az egzotikus húsfajta kiváló választás lehet egészségtudatos étrendhez, sportolóknak vagy fogyókúrázóknak. Leginkább steak, grillezett vagy sütőben készült formában találkozhatunk vele, de darálva vagy pácolva is jól felhasználható.
A strucchús kiválóan grillezhető, sütve vagy steak formájában is tökéletes. Gyorsan elkészíthető, és közepesen átsütve őrzi meg legjobban szaftosságát. Fűszerezéséhez rozmaring, kakukkfű, fokhagyma, mustár és citrusos elemek is jól illenek.
Népszerű strucchúsos ételek:
100 g strucchús átlagosan 115–130 kcal energiát tartalmaz, fehérjetartalma eléri a 22–24 grammot, zsírtartalma pedig csupán 2–3 gramm. Ezáltal a strucchús szívbarát, koleszterinszegény húsfajta. A benne található vas, cink, foszfor, B12-vitamin fontos szerepet játszanak a vérképzésben, immunvédelemben és idegrendszeri egészségben.
A strucchús így ideális választás mindazok számára, akik egészséges, különleges és tápláló vörös húst keresnek a mindennapi vagy alkalmi étkezésekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.