A szívkagyló (Cardiidae család) a tengeri kagylók közé tartozó, rendkívül ízletes és könnyen felhasználható alapanyag. Húsa puha, enyhén édeskés, tisztított formában héj nélkül kapható, így ideális választás levesekhez, tésztákhoz, salátákhoz vagy párolt tengeri fogásokhoz.
A szívkagyló húsa narancssárga–krémszínű, szaftos és puha állagú. Rendkívül gyorsan elkészíthető, nem igényel hosszú főzési időt. Íze enyhén sós, tengeri jellegű, de nem túlzottan „halas”, ezért széles körben kedvelt a tengeri ételek rajongói körében.
Ajánlott fűszerek és hozzávalók: fokhagyma, citromlé, petrezselyem, olívaolaj, fehérbor. Letisztult karaktere miatt harmonikusan illeszkedik bármilyen mediterrán fogásba.
A szívkagyló hús magas fehérje- és ásványianyag-tartalmú élelmiszer. Gazdag vasban, cinkben, szelénben és B12-vitaminban, valamint tartalmaz értékes omega-3 zsírsavakat, amelyek elősegítik a szív- és érrendszer, valamint az immunrendszer megfelelő működését.
A tisztított szívkagylóhús 0–2 °C között tárolva 1–2 napig friss marad. Hosszabb tárolás esetén mélyhűtés javasolt, így akár 2–3 hónapig is megőrzi minőségét. Elkészítés előtt gyors öblítést követően már felhasználható főzéshez.
A szívkagyló prémium kategóriás tengeri alapanyag, amely nemcsak ízletes, hanem tápanyagdús is – ideális kiegészítője az egészségtudatos és gasztronómiai szempontból igényes étrendnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.