A vadkacsahús az egyik legkeresettebb vadmadárból származó húsféle, melyet ínyencek és profi séfek is előszeretettel használnak. A vadkacsamell és comb húsa gazdag, karakteres ízű, enyhén vadhúsos jelleggel. Soványabb, mint a háziasított kacsa, de mégis szaftos, különösen ha megfelelően készítjük el.
A vadkacsa mellhúsa sötétvörös, enyhén márványozott, a combhús kicsit rostosabb, de jól párolható. A bőr alatti zsírréteg ízesebbé és szaftosabbá teszi a húst sütéskor. A hús gazdag B-vitaminokban, vasban, foszforban, és kiváló fehérjeforrás is.
Fűszerezéshez ajánlott: kakukkfű, rozmaring, fokhagyma, bors, és egy kevés narancshéj vagy balzsamecet a pikánsabb ízért.
A vadkacsahús értékes állati fehérjeforrás, amely alacsonyabb zsírtartalommal bír, mint a tenyésztett kacsa. Magas vastartalma segíti a vérképzést, míg a B-vitaminok támogatják az idegrendszert és az anyagcserét.
A friss vadkacsahús 0–4 °C-on tárolva 1–2 napig felhasználható. Hosszabb idejű tárolás esetén mélyhűtés ajánlott. A sütés előtti pácolás vagy sózás javítja a hús állagát és ízét. A bőrt sütéskor érdemes ropogósra pirítani, míg a belseje szaftos marad.
A vadkacsahús ideális választás mindazoknak, akik különleges, tápláló és ízes vadételeket szeretnének készíteni prémium alapanyagból.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.