A zabkorpa a zabszem külső rétegéből származik, amelyet a feldolgozás során választanak le, de az egyik legtápanyagdúsabb része a növénynek. Rosttartalma kiemelkedő, különösen oldható rostokat tartalmaz (például béta-glükánt), ami hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez és az emésztés támogatásához.
A zabkorpa természetesen gluténmentes (de a szennyezés miatt csak jelzett, ellenőrzött termékek garantáltan gluténmentesek), így érzékenyek is beilleszthetik étrendjükbe.
Semleges ízének köszönhetően szinte bármilyen ételbe beilleszthető. Fogyasztása mellett bőséges folyadékbevitel ajánlott az emésztőrendszeri egyensúly megőrzése érdekében.
A zabkorpa kiváló forrása:
Fogyasztása segíthet:
A zabkorpa száraz, hűvös helyen tárolva hosszú ideig eltartható. Légmentes dobozban, fénytől védve megőrzi minőségét. Beszerezhető bioboltokban, reformélelmiszer-áruházakban és szupermarketek egészséges élelmiszer részlegén.
A zabkorpa tehát egy természetes, rostban gazdag szuperélelmiszer, amely hozzájárul a teljes értékű, kiegyensúlyozott étrendhez – legyen szó fogyókúráról, szívbarát diétáról vagy általános egészségtudatosságról.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.