Ropogós tofu zabkorpában, friss salátával tálalva

Tofu rántva zabkorpában

A tofu rántva zabkorpában egy modern, egészséges alternatívája a hagyományos rántott ételeknek. A tofu egy kiváló növényi fehérjeforrás, amely a zabkorpával és a fűszerekkel egy ropogós, ízletes ételt eredményez. Ez az étel nemcsak vegetáriánusoknak, hanem mindenkinek, aki valami könnyed, mégis laktató ételt keres, tökéletes választás. Az étel gyorsan elkészíthető, és akár vacsorára, akár ebédre is ideális, salátával vagy körettel tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
100 g Zabkorpa
50 g Liszt
100 ml Növényi tej
1 tk. Fűszerek (só, bors, fokhagyma por)
3 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, a tofut vágd fel egyenlő darabokra, kb. 2-3 cm-es kockákra. A tofu vizes lehet, ezért nyomd ki belőle a felesleges vizet egy tiszta konyharuhával.

    A tofu szoros nyomkodása segít abban, hogy a fűszerek jobban beivódjanak és a tészta jobban tapadjon.

    2

    Készíts elő három tálat: az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba a növényi tejet, a harmadikba pedig a zabkorpát. A zabkorpát fűszerezd sóval, borssal és fokhagymaporral.

    Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikát is hozzáadhatsz a zabkorpához, hogy szép színt és plusz ízt adjon.

    3

    Fogj egy darab tofut, forgasd meg a lisztben, majd mártsd bele a növényi tejbe, és végül forgasd meg a zabkorpában, ügyelve arra, hogy minden oldalán egyenletesen eloszoljon a panír.

    A tofu panírozásánál ügyelj arra, hogy a tofu minden oldala alaposan be legyen borítva, így finom ropogós külsőt kap.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőmérsékletre. Helyezd bele a panírozott tofut, és süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szép aranybarnára nem sül.

    Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, hogy minden darab szép egyenletesen süljön.

    5

    Miután megsült, tedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít abban, hogy a tofu ne legyen túl olajos, így ropogós marad.

    6

    Tálald a ropogós tofut friss salátával, vagy akár köretként rizs mellett.

    A tofu tökéletesen passzol egy egyszerű zöldsalátához vagy egy köményes rizshez.