A tönkölylisztet egy tálba öntsd, majd add hozzá a sót és a mézet. Keverd jól össze.
A tönkölyliszt finomabb, mint a sima búzaliszt, így jobb textúrát ad a tésztának.
A joghurtot, rózsavizet és vizet öntsd egy másik tálba, és jól keverd össze, hogy egyenletes legyen.
A rózsavíz ízesíti és frissíti a kurut, egyedülálló ízt adva neki!
A joghurtos keveréket fokozatosan öntsd a liszthez, és keverd simára a tésztát.
A tésztát ne keverd túl sokáig, hogy ne legyen ragacsos. Ha túl lágy, adj hozzá egy kevés tönkölylisztet.
A kész tésztát hagyd pihenni 10-15 percig, majd formázz belőle kisebb golyókat vagy kis pitéket.
Ne formázz túl nagy pitéket, hogy szépen megsüljenek.
Egy serpenyőt melegíts fel, és süsd a pitéket mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 4-5 percig.
A piték sütése közben ne hagyd el a serpenyőt, hogy egyenletesen átsüljenek.
Miután elkészültek, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald őket, és szórd meg egy kis rózsavízzel a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.