Kurut rózsavízzel, egy tálban tálalt pite rózsavíz hintéssel

Kurut rózsavízzel

A kurut egy hagyományos magyar étel, amelyet sokféleképpen készítenek. A rózsavízes változat különleges, mivel a friss rózsavíz hozzáadásával egyedi ízt ad az ételnek. A kurut a tönkölyliszttel készítve gazdagabb textúrát ad, és sokkal könnyebb és egészségesebb, mint a hagyományos búzalisztes változatok. A rózsavíz nemcsak illatosítja, hanem frissíti is az ételt, így tökéletes választás a melegebb napokra. Képzeld el, ahogy a pite friss rózsavíz illatával tölt el, miközben az étel elkészül!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tönkölyliszt
150 ml Joghurt
1 ek. Rózsavíz
2 ek. Méz
0.5 tk.
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tönkölylisztet egy tálba öntsd, majd add hozzá a sót és a mézet. Keverd jól össze.

    A tönkölyliszt finomabb, mint a sima búzaliszt, így jobb textúrát ad a tésztának.

    2

    A joghurtot, rózsavizet és vizet öntsd egy másik tálba, és jól keverd össze, hogy egyenletes legyen.

    A rózsavíz ízesíti és frissíti a kurut, egyedülálló ízt adva neki!

    3

    A joghurtos keveréket fokozatosan öntsd a liszthez, és keverd simára a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl sokáig, hogy ne legyen ragacsos. Ha túl lágy, adj hozzá egy kevés tönkölylisztet.

    4

    A kész tésztát hagyd pihenni 10-15 percig, majd formázz belőle kisebb golyókat vagy kis pitéket.

    Ne formázz túl nagy pitéket, hogy szépen megsüljenek.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel, és süsd a pitéket mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 4-5 percig.

    A piték sütése közben ne hagyd el a serpenyőt, hogy egyenletesen átsüljenek.

    6

    Miután elkészültek, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald őket, és szórd meg egy kis rózsavízzel a tálalás előtt.